Avem o jucărie nouă

01.11.2010 0 comentarii
 1. de Adrian Poenaru

  Când Andrei a adus VitaCook în ebucătăria noastră, curiozitatea m-a scos rapid dintre sticlele mele. După ce am admirat minunăţia, cu multă timiditate în glas am pus întrebarea care mă frământa din prima clipă:
  - Da’ whisky face?
  - Nu, dar în afară de asta, e bună la toate.

  Aşa că până să aducă şefu’ şi un alambic domestic, m-am consolat cu pui muştărit şi viţel înfofolit în aluat.

  Pui cu muştar, ciuperci şi sos de iaurt

  La deliciul de zburătoare inventat ad hoc de Andrei am improvizat şi eu destupând o sticlă de whisky considerat cel mai bun pure malt din lume: Taketsuru Pure Malt de la gigantul japonez Nikka. Un pure malt este un cupaj de single malt-uri produse la mai multe distilerii, iar Taketsuru, mai ales prin expresia de 21 de ani, a redefinit standardele categoriei.

  Pulpă de viţel în aluat

  Lucrătura asta de sărbătoare mă obligă să dau atacul la un coniac foarte drag paharului meu, dar aproape imposibil de găsit altundeva decât într-un boutique uitat de timp din Charente. E vorba de Tesseron, dar nu lotul faimosul lot 29, rar şi scump, ci mai accesibilul lot 90, care e probabil coniacul cu cel mai bun raport preţ calitate din lume. Şi-n timp ce adulmec buchetul răbufnind parfumuri de pere şi gutui, nu pot decât să visez la o picătură de Tesseron Extreme, coniacul cupajat din eaux de vie a căror vârstă medie sare de 100 de ani, cele mai bătrâne născându-se prin 1860.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro