3 beneficii mai puţin cunoscute ale probioticelor

14.08.2016 0 comentarii

Centrul organismului sau tractul digestiv este cel care contribuie la o stare de sănătate bună sau, dimpotrivă, “dictează” afecţiuni mai grave. Una dintre cele mai la îndemână metode prin care putem ajuta la refacerea sistemului digestiv este şi consumul de probiotice.

  1. În suplimente sau diverse alimente naturale, acestea reprezintă bacterii bune care menţin sau refac sănătatea intestinală. Atunci când există un dezechilibru între bacteriile bune şi bacteriile rele, te poţi confrunta cu simptome diferite de la constipaţie, balonare, diaree cronică şi halenă până la dezechilibre hormonale, sindrom premenstrual, alergii, crampe menstruale, probleme ale prostatei, colesterol mărit, candida, dificultăţi de respiraţie, infecţii vaginale şi de vezică urinară.

    Aşadar, suplimentarea cu bacterii bune este necesară în acest caz, şi nu numai. De exemplu, ori de câte ori luăm antibiotice, probioticele sunt, din nou, de ajutor. Ba mai mult, studii recente arată că consumul permanent de probiotice oferă beneficii nebănuite.

    Citeşte mai jos câteva dintre cele mai importante avantaje ale probioticelor, după care alege varianta de probiotic potrivită pentru tine.

    Contribuie la sănătatea tractului digestiv, stimulează imunitatea, ameliorează alergiile

    Primul şi cel mai menţionat beneficiu al probioticelor este, fără doar şi poate, menţinerea şi refacerea sănătăţii digestive. Într-un studiu recent, probioticele au fost prescrise pacienţilor care se confruntau cu diaree şi dureri abodminale în urma tratamentului cu antibiotice. Astfel, s-a constatat că probioticele au fost suficiente pentru îndepărtarea acestor simptome.

    În plus, sindromul de colon iritabil, balonarea, episoadele de constipaţie şi diaree, îmbolnăvirile repetate datorate unei imunităţi scăzute, eczemele, alergiile – toate acestea pot fi ameliorate cu ajutorul probioticelor.

    Ar fi de precizat că cele mai importante trei tipuri de bacterii bune folosite în probiotice sunt Bifidobacterium, Lactobacillus, and Lactococcus.

    Probioticele ne asigură buna dispoziţie şi scad riscul de anxietate şi depresie


    În ultimii ani, cercetătorii au ajuns la concluzia că efectul probioticelor nu se rezumă la tractul digestiv. Deşi nu se cunosc exact mecanismele, se pare că administrarea de probiotice ne induce o stare de bună dispoziţie şi scade riscul de anxietate şi depresie.

    În cadrul studiului realizat la Leiden Institute of Brain and Cognition din Olanda au fost examinaţi 40 de adulţi tineri şi sănătoşi. O parte a luat un supliment cu 8 tipuri de bacterii, printre care şi cele trei menţionate mai sus, iar celorlalţi le-a fost administrat un supliment placebo.

    La final, s-a constatat că cei din prima categorie au înregistrat o îmbunătăţire considerabilă a dispoziţiei, manifestând mai puţine momente de tristeţe sau depresie.

    Probioticele – un posibil remediu contra grăsimii abdominale

    Acesta este un aspect încă neelucidat complet de către specialişti. Nu se ştie exact de ce, dar s-a constatat că persoanele obeze prezintă bacterii diferite în intestin faţă de persoanele cu o greutate normală. În plus, alte cercetări au arătat că probioticele administrate celor care se operaseră pentru a pierde în greutate, îi ajutaseră pe aceştia să nu se mai îngraşe.

    Ba mai mult, tratamentul cu capsule ce conţineau bacteriile bune lactobacillus şi bifidobacterium au dus la arderea grăsimii abdominale, în cazul femeilor care născuseră recent.

    Ce probiotice naturale să consumi în fiecare zi?

    Pe lângă suplimentele specifice, poţi apela şi la probiotice naturale, la fel de eficiente, mai ales dacă le diversifici şi le consumi constant. Aşadar, poţi alege între:

    -    Iaurt (alege produsele specifice, iaurt sau kefir, cât mai naturale, cu cel puţin 100 milioane de culturi per gram)
    -    Murături (preparate doar cu apă şi sare, nu cu oţet)
    -    Varză murată
    -    Miso şi Tempeh (vestite în bucătăria asiatică, există şi la noi, aşa că foloseşte-le în diverse mâncăruri atât pentru beneficiile ingredientelor, cât şi pentru gustul special)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro