5 alimente care ar putea să îţi scadă apetitul sexual

17.04.2015 0 comentarii

Scăderea libidoului a fost subiectul multor studii realizate de specialişti. Cauzele principale, tulburările sistemului hormonal sau modul în care alimentaţia poate influenţa viaţa sexuală – cercetătorii au analizat toate aceste aspecte.

  1. Chiar dacă sunt necesare mai multe studii, s-a putut totuşi trasa o listă generală a alimentelor care ar putea să reducă apetitul sexual. Bineînţeles, următoarele recomandări vin în completarea altor terapii sau tratamente în cazul în care scăderea libidoului are la bază o cauză mai gravă. 
     
    Peştele

    Cel mai înţelept ar fi să limitezi consumul de peşte la 1-2 porţii pe săptămână şi să fii atent la sursa de provenienţă. Deşi peştele conţine zinc şi arginină, două substanţe importante pentru sănătatea sexuală, două studii din 2003, respectiv 2013 au arătat că lucrurile sunt ceva mai complexe. 
     
    Astfel, peştele provenit dintr-o sursă contaminată cu deşeuri creşte riscul de cancer, afectând totodată apetitul sexual la femei. Pe de altă parte, dieta foarte bogată în peşte şi fructe de mare creşte riscul de contaminare cu mercur, o substanţă ce poate avea un impact negativ asupra libidoului. 
     
    Alcoolul
     
    În urma consumului regulat de alcool, nivelul testosteronului scade, aşa că apar disfuncţii sexuale importante. Specialiştii cred că unii compuşi din alcool inhibă răspunsurile sexuale, iar funcţia sexuală este mult afectată. 
     
    Rădăcina de lemn dulce
     
    Chiar dacă nu un aliment comun, rădăcina de lemn dulce se poate regăsi în numeroase suplimente. Tocmai de aceea, e bine de ştiut că administrată în cantităţi mari afectează clar libidoul, dat fiind faptul că glicirizina, un compus activ al lemnului dulce, reduce considerabil nivelul de testosteron la bărbaţi. 
     
    Mâncărurile prăjite
     
    Dacă până acum nu rezistai în fata burgerilor şi a cartofilor prăjiţi, află că mâncărurile prăjite scad foarte mult apetitul sexual. Grăsimile trans din componenţa acestor alimente sunt cele responsabile pentru diminuarea libidoului atât la femei, cât şi la bărbaţi. În plus, mâncărurile prăjite cresc riscul unor probleme în sarcină şi scad fertilitatea bărbaţilor. 
     
    Soia
     
    Produsele din soia au fost dintotdeauna un subiect controversat. Beneficiile sau, dimpotrivă, efectele nocive pe care le au asupra sistemului hormonal, modul de preparare, modificarea genetică – sunt doar câteva dintre dilemele specialiştilor. 
     
    În ceea ce priveşte felul în care afectează libidoul, unele studii clinice arată că produsele din soia scad testosteronul la bărbaţi, având proprietăţi estrogenice. Nici efectele asupra sistemului hormonal feminin nu sunt foarte bine clarificate, aşa că mai bine eviţi să consumi soia în cantităţi mari. 
printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro