5 gustări delicioase, eficiente în dietele pentru slăbit

12.06.2017 0 comentarii

Ţii dietă şi deja ai un program alimentar destul de restrictiv? Înseamnă că şi gustările de peste zi îţi dau mari bătăi de cap! Tocmai de aceea, citeşte mai jos 5 exemple de gustări delicioase, dar şi eficiente pentru a slăbi mai uşor sau pentru a nu-ţi afecta negativ dieta!

  1. Fie că îţi stimulează metabolismul, fie că sunt sărace caloric, următoarele exemple pot fi integrate uşor în orice meniu alimentar. Ţine minte, însă, că moderaţia este secretul chiar şi aici, aşa că nu abuza şi diversifică meniul periodic!

    1). Iaurt cu fructe de pădure şi câteva migdale

    Optează pentru iaurt grecesc pentru că este mai sănătos şi consistent, după care adaugă în el fructe de pădure, în funcţie de preferinţă. Căpşuni, zmeură, vişine, după care mărunţeşte peste toate şi câteva migdale. Atenţie, însă, nu mai mult de 5-6 şi nesărate şi neprăjite! Dacă mai simţi nevoia, poţi adăuga şi un pic de miere.

    2). Brânză de vaci, pe felii de avocado

    Curăţă de coajă un avocado şi taie-l în felii ceva mai late. Sărează, piperează, după care întinde pe ele brânză de vaci, săracă în grăsimi. Poţi servi şi cu felii de lămâie, în funcţie de preferinţă.

    3). Salată de ton cu legume sau 2-3 biscuiţi din cereale integrale

    Dacă îţi faci o salată săţioasă şi gustoasă cu ton şi câteva legume, te vei simţi nu doar sătul pentru mai mult timp, ci şi mulţumit pentru că te-ai încadrat normelor dietei. În loc de toată această combinaţie, poţi alege să savurezi conserva de ton (atenţie, să optezi pentru un brand cât mai sărac în chimicale şi adaosuri) cu suc de lămâie şi 2-3 biscuiţi din cereale integrale.

    4). Ovăz cu fructe de pădure şi ulei de cocos

    Alege ovăzul fără gluten şi savurează-l în funcţie de preferinţă. Noi ţi-am recomanda, însă, să pui apă la fiert şi, când dă în clocot să adaugi ovăzul. Amestecă până se încheagă, adaugă o linguriţă ulei de cocos şi savurează mai apoi cu fructe de pădure.

    5). Mix de legume la grătar

    Pe grătarul simplu sau la aburi, legumele vor fi la fel de savuroase. Alege nişte legume diverse, care să se potrivească la gust şi texturi. De exemplu, pune pe grătar un cartof dulce, ardei gras roşu, sparanghel, roşii, câteva bucheţele de broccoli şi conopidă şi lasă-le până se rumenesc. Apoi, dă-le cu sare, piper, ulei de măsline şi amestecă bine.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro