5 remedii excelente pentru balonare

14.01.2016 0 comentarii

Stilul de viaţă haotic, alegerile alimentare sau alte afecţiuni mai grave pot duce la apariţia unui simptom cel puţin supărător: balonarea. Fie că acesta anunţă prezenţa unui dezechilibru ceva mai grav în corp, fie că e doar o manifestare trecătoare, dar repetată, ar fi bine să ţii cont de următoarele remedii naturale.

  1. Cum balonarea poate semnala prezenţa unor probleme de sănătate mai serioase, iată care sunt, în linii generale, cauzele balonării:

    -    Indigestie (cauzată, în cele mai multe cazuri, de alegerile şi stilul alimentar), o problemă digestivă mai veche, intoleranţele alimentare, pietrele la fiere, paraziţii intestinali, infecţia cu H. Plyori, sindrom premenstrual sau chisturi ovariene etc.

    Pe lângă distensia abdomenului, mai pot apărea în acest caz disconfortul sau durerile abdominale, greaţa, vărsăturile etc.

    Înainte de a trece în revistă remediile la care poţi apela în cazul în care ai eliminat posibilitatea unei cauze ceva mai serioase, ar fi bine să cunoşti lista alimentelor care predispun la balonare:

    -    Fasole de orice fel, băuturi acidulate, produse cu gluten, broccoli, varză, varză de Bruxelles, conopidă, lactate, orz, linte, mere, băuturi alcoolice, alimente picante, fructe uscate, îndulcitori artificiali, produse cu mult zahăr.

    Bineînţeles, şi acestea sunt alimente cu importante proprietăţi nutriţionale. Încearcă, în prima fază, să elimini câte o grupă de alimente pe rând pentru a observa care îţi face rău. O altă variantă ar fi aceea de a le consuma numai la prânz, în cantităţi moderate sau să optezi pentru alternativele lor ceva mai sănătoase din acest punct de vedere (spanac, cartof dulce, salată verde, castravete în loc de broccoli şi spanac, de exemplu).

    În plus, nu uita că fiecare organism este diferit, aşadar tu poţi reacţiona diferit la un aliment care nu se regăseşte pe această listă.

    Cele mai eficiente 5 remedii naturale contra balonării


    Odată cu aceste schimbări, remediile naturale contra balonării pot fi şi ele foarte eficiente. Partea bună este că avantajele lor nu se opresc doar la calmarea tulburărilor digestive, aşa că iată cele mai recomandate 5 remedii naturale contra balonării.

    Ceai de ghimbir


    Ghimbirul reduce considerabil manifestările supărătoare de la nivelul sistemului digestiv. Ceaiul de ghimbir relaxează zona respectivă, contribuind la reducerea balonării, a gazelor intestinale, stimulând totodată şi procesul digestiei.

    Greaţa, răul de mişcare, arsurile sunt şi ele mult ameliorate consumând deseori ceai de ghimbir.

    Pe lângă asta, compuşii din ghimbir au un puternic efect antiinflamator, dar şi antibacterian, susţinând totodată şi sistemul imunitar.

    Iaurt


    Alege un iaurt ce conţine şi culturi lactice pentru că, astfel, el devine un aliment probiotic excelent. Varianta iaurtului de capră este şi ea o alternativă excelentă. Apoi, nu consuma iaurt doar atunci când te simţi balonat, ci regulat pentru ca digestia să devină eficientă şi să previi, astfel, episoadele de balonare.

    Mentă


    Şi menta are proprietăţi anti-spastice, aşa că va calma imediat muşchii tractului digestiv, dar şi cei din jurul vezicii biliare. Balonarea, gazele intestinale, durerile abdominale – toate vor fi mult diminuate dacă alegi un ceai de mentă sau mesteci câteva frunze de mentă proaspetă.

    Seminţe de chimen

    Folosite mai des în suplimente naturale, seminţele de chimen pot fi utilizate în tot felul de preparate de patiserie sau salate tocmai pentru a calma sau a preveni apariţia balonării.

    Compuşi ai acestor seminţe calmează ţesutul muscular de la nivelul abdominal, ajută la eliberarea gazelor intestinale, grăbesc vindecarea tusei şi a celorlalte simptome asociate răcelii.

    Oţet de mere


    Oţetul de mere este benefic nu doar împotriva balonării şi gazelor, ci şi pentru detoxifierea organismului, fiind indicat şi în curele de slăbire.

    Aşadar, înainte de fiecare masă bea un pahar de apă în care ai pus ½-1 linguriţă de oţet de mere organic. Dacă nu suporţi gustul, mai poţi adăuga şi puţină miere.

    Partea bună este că poţi adăuga aici şi alte ingrediente la fel de benefice sistemului digestiv, şi nu numai, cum ar fi turmericul sau ghimbirul.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro