6 alimente care nu sunt atât de sănătoase pe cât ai crede

08.11.2015 0 comentarii

Ştim deja că produsele bogate în zahăr sau carbohidraţii simpli ar trebui evitaţi, însă iată mai jos 6 alimente care nu sunt atât de sănătoase pe cât ai crede!

  1. Chiar dacă te-ai obişnuit să crezi că sunt benefice, site-ul Women’s Running te îndeamnă ca data viitoare să verifici eticheta următoarelor alimente pentru a te asigura că merită, cu adevărat, atenţia ta.

    Unt de arahide

    Preferatul copiilor şi desertul atât de menţionat în filmele americane, untul de arahide nu este nici pe departe opţiunea ideală pentru un mic-dejun sănătos.

    Pe lângă faptul că foloseşte arahide coapte la o temperatură foarte ridicată, şi astfel nu îşi mai păstrează multe dintre substanţele nutritive, în componenţa acestui aliment intră uleiuri hidrogenate (de rapiţă, soia etc), dar şi foarte multă sare.

    În plus, verifică eticheta pentru a vedea cantitatea de zahăr. Nu te lăsa păcălit de ingrediente precum chimicale pentru aromă, melasă sau sirop de porumb pentru că şi ele sunt la fel de dăunătoare.

    Nectar de agave


    E natural, deci e sănătos, spunem deseori când ne referim la nectarul de agave sau orice alt îndulcitor natural. Lucrurile nu sunt, însă, atât de simple. Nectarul de agave, de exemplu, conţine mai multă fructoză decât orice alt îndulcitor (70-98%) în comparaţie cu siropul de porumb bogat în fructoză (aproximativ 55%).

    Problema care apare aici este aceea că fructoza, în concentraţii atât de mari, este descompusă de ficat şi convertită direct în grăsime depozitată în zona abdominală.

    Acest tip de grăsime, din această zonă este cea mai periculoasă, fiind responsabilă atât pentru disfuncţiile hormonale, cât şi pentru creşterea riscului de afecţiuni cardiace, de exemplu.

    Fructe congelate sau chiar proaspete, în diverse combinaţii


    Chiar dacă pe caserola cu fructe scrie mare şi clar câţi antioxidanţi şi vitamine are acel produs, gândeşte lucrurile în ansamblu. Într-adevăr, acele fructe sunt bogate în antioxidanţi, dar ele nu sunt adăugate acolo singure: fructele rareori sunt neîndulcite, se foloseşte suc de fructe, lapte, iar toppingul poate fi, deseori, o bombă calorică: granola cu zahăr, unt de arahide, miere, agave, cocos, fructe uscate, cacao.

    Eşti sigur că îţi doreşti asta pentru o gustare dulce şi, aparent, naturală şi sănătoasă?

    Albuş de ou

    Nu ştim dacă ai vreo preferinţă, dar dacă, cumva, ea se îndreaptă doar asupra albuşului de ou este cazul să te opreşti şi să consumi fie doar gălbenuşul, fie oul întreg.

    În vreme ce gălbenuşul conţine calciu, fier, zinc, biotină, tiamină, acid folic şi vitaminele B6, B12, A, D, E şi K, se pare că albuşul de ou ar avea acelaşi efect metabolic asupra insulinei şi nivelului de zahăr din sânge ca şi carbohidraţii.

    Lapte de soia

    Vegetarienii sau cei intoleranţi la lactoză consumă, probabil, mai mult lapte de soia, crezând că e o alternativă sigură şi sănătoasă.
    Dacă produsul respectiv a fost fabricat în Statele Unite ale Americii, nu uita că mai mult de 90% din boabele de soia provin din culturi modificate genetic.

    În plus, studiile efectuate au asociat fitoestrogenii din laptele de soia cu anumite dezechilibre hormonale şi apariţia unor afecţiuni grave, cum ar fi endometrioza.

    Dacă nu eşti în totalitate convins, citeşte pe eticheta produsului şi trece în revistă câţi adiviti, zahăr sau îndulcitori conţine laptele de soia.

    Iaurt grecesc

    Motivul pentru care foarte multe persoane optează pentru iaurtul grecesc este procedeul de realizare. La origine, iaurtul grecesc se obţine prin strecurarea zerului, metodă care îl lasă mai gros, mai bogat în proteine şi mai sărac în zahăr şi carbohidraţi.

    Până aici, totul e conform planului, însă problemele apar pentru că nu există nicio regulă sau lege care să verifice fabricarea fiecarui iaurt etichetat astfel. Nu se ştie în mod sigur dacă s-a respectat procedura iniţială sau dacă producătorul nu a optat pentru agenţi de îngroşare. În plus, astfel de iaurturi conţin deseori zahăr şi alte ingrediente mai puţin sănătoase.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro