6 gustări mediteraneene delicioase, practice şi uşoare

22.11.2021 1 comentarii

Ştim deja cât de apreciată este dieta Mediteraneană! În plus, nu se poate să nu fi gustat în călătoriile tale în Italia sau Grecia câteva dintre cele mai apreciate preparate specifice. Totuşi, să ştii că bucătăria locală nu este una foarte complicată, iar gustările sunt chiar la îndemâna tuturor.

  1. Tocmai de aceea, ne-am gândit să îţi oferim câteva idei care se încadrează în specificul acestei diete! Toate sunt sănătoase, practice şi foarte uşor de pregătit. Trece-le în revistă şi spune-ne care sunt preferatele tale!

    1). Salată de măsline, roşii şi brânză

    Ceva uşor şi simplu, amestecă într-un bol câteva măsline verzi, 2-3 roşii proaspete, un căţel de usturoi pisat înainte, bucăţele de brânză de capră, după care condimentează cu oregano şi busuioc uscat.

    Bineînţeles, savoarea salatei va fi întregită de nelipsitul ulei de măsline.

    2). Frigărui cu mozzarella şi legume

    O gustare ceva mai sofisticată, pe care o poţi pregăti chiar şi la ocaziile mai speciale. Sofisticată în teorie, simplă, însă, în practică pentru că tot ce trebuie să faci e să înşiri roşii, frunze de busuioc sau spanac şi mozzarella.

    Lasă-le până se rumenesc, după care nu uita să presari peste ele piper şi să le stropeşti cu ulei de măsline.

    3). Legume la cuptor, umplute cu humus

    Cu humus sau cu orice alt aperitiv doreşti. De exemplu, ai putea folosi crema de brânză, tzatziki sau salată de vinete. Oricum, mai întâi, ia legumele tale preferate (vinete, dovlecei, ardei gras verde, ardei gras roşu, ciuperci etc.) curăţă-le, spală-le şi dă-le la cuptor într-o tavă unsă în prealabil cu puţin ulei de măsline. Lasă-le până se rumenesc uşor, după care umple-le cu salata preferată.

    4). Cartofi cu lămâie şi oregano

    Dacă ai cartofi noi, îi poţi prăji. În caz contrar, curăţă şi spală cartofii, taie-i pe jumătate sau în sferturi, cum doreşti, stropeşte-i cu ulei de măsline, suc de lămâie şi oregano, după care dă-i la cuptor, într-o tavă unsă cu puţin ulei de măsline. Lasă-i până prind o crustă frumoasă.

    5). Pizza-bruschetă


    Unge cu ulei de măsline şi tapetează cu puţină făină o tavă întinsă. Ia câteva felii de pâine de casă sau pâine neagră. Unge-o pe fiecare cu puţin ulei de măsline şi un căţel de usturoi zdrobit, după care aşază feliile unele lângă altele, în tavă. Peste ele, adaugă ceva foarte simplu: frunze de spanac, roşii tăiate felii sau jumătăţi de roşii cherry, ceapă roşie tăiată şi câte o măsline. Dacă doreşti, rade peste toate brânză de capră.

    Dă foarte puţin la cuptor, cât să se rumenească totul, iar brânza să se topească uşor.

    6). Desert cu iaurt grecesc

    E drept că, momentan, iaurtul grecesc este un subiect controversat, mulţi susţinând că ce se află acum în supermarketuri nu respectă reţeta tradiţională. Totuşi, alege un brand în care ai încredere sau un alt iaurt mai gras şi combină-l, în funcţie de preferinţă, cu seminţe de chia, seminţe de rodie, fructe proaspete tăiate bucăţele sau pur şi simplu cu miere şi nuci. Un deliciu!

    Citeşte aici mai multe despre dieta mediteraneană

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Am incercat si eu aceste retete cand am fost in vacanta in Cipru. Sunt foarte gustuoase

    05.05.2016
Autor: ebucataria.ro