Adi Hădean a pornit campania #EatThis împotriva fumatului în restaurante

Bucătarul Adrian Hădean şi-a propus să încurajeze restaurantele să adopte o zi în care să interzică fumatul. Campania se numeşte #EatThis şi este menită să creeze un climat mai sănătos în spaţiile unde se consumă alimente.
-
„E limpede că fumatul pasiv e dăunător şi răspunzător pentru un număr mare de afecţiuni. Nu trebuie să faci un exerciţiu de imaginaţie ca să înţelegi ce înseamnă să aduci fumul de ţigară cu tot ce conţine el (mult mai mult decât nicotina) în sistemul digestiv, care oricum e suprasolicitat de regimul actual de alimentaţie, bogat în zaharuri, grăsimi şi proteine de proastă calitate”, a declarat Adrian Hădean pentru dietetik.ro.Aşadar, bucătarul a venit în ajutorul iniţiativei deputatului Aurelia Cristea care a realizat o propunere legislativă aflată la Camera Deputaţilor şi care vizează interzicerea totală a fumatului în spaţiile publice închise. Proiectul de modificare a legii va fi discutat în dată de 31 mai.„Susţin adoptarea legii care să interzică fumatul în spaţiile unde se serveşte mâncare. Mă limitez la industria în care lucrez şi pe care o cunosc suficient de bine şi invit restaurantele să încerce, adoptând, pentru început, o Zi Fără Fum(uri)/No-Smoking Day, în care atât fumătorii, cât şi nefumătorii să se poată bucura, deopotrivă, de O Masă Fără Fum de Țigară!”, scrie chef-ul pe blogul său.Citeşte continuarea articolului aici.
