Alimente şi suplimente nerecomandate atunci când iei anticoncepţionale

21.10.2017 0 comentarii

Astăzi, anticoncepţionalele se prescriu pentru o mulţime de afecţiuni, pe lângă rolul lor principal, acela de a te proteja împotriva unei sarcini nedorite. Aşadar, tot mai multe femei au nevoie de un astfel de tratament care le-ar putea ameliora simptomele. Cum, totuşi, acele mici pilule sunt doze de hormoni sau combinaţii de hormoni, au şi ele dezavantajele lor.

  1. Unul dintre acestea se referă la contraindicaţiile privind dieta sau suplimentele pe care este bine să le evităm sau să le administrăm cu mare grijă. Pe lângă recomandările ginecologului, iată mai jos care sunt aspectele bine de luat în seamă:

    1). Vitamina C poate creşte riscul efectelor adverse


    E drept, contează dacă pilulele tale conţin anumite tipuri de estrogen şi/sau dacă tu ai un fond de dominanţă estrogenică. Experţii susţin că vitamina C, în doze mici sau din alimente, nu ar trebui să te afecteze, însă dozele mari (1000 mg, de exemplu) ar putea să îţi accentueze reacţii adverse precum dureri de sân, de ovare, ameţeală, greaţă. Fii precaută şi vezi cum reacţionează corpul tău în momentul în care iei suplimente sau consumi mai multe citrice şi alte alimente bogate în vitamina C.

    2). Sunătoarea scade efectul anticoncepţionalelor


    Şi până acum ştiam că sunătoarea, o plantă folosită deseori pentru relaxare, depresie, anxietate şi alte tulburări de acest fel, ar putea scădea eficienţa anticoncepţionalelor. Iată, însă, că studiul cercetătorilor suedezi vine să confirme acest lucru, subliniind faptul că două dintre participantele la studiu au rămas însărcinate în timp ce luau pilule contraceptive, dar şi sunătoare, sub diverse forme.

    3). Sucul de grapefruit creşte riscul efectelor adverse


    Unele substanţe din sucul de grapefruit afectează modul în care organismul nostru reacţionează la estrogen şi interferează cu enzimele care descompun anumite medicamente/substanţe. De exemplu, dacă bei mai mult de 2 pahare de suc de grapefruit pe zi, s-ar putea să te confrunţi cu reacţii adverse precum sâni dureroşi, migrene, greaţă etc.

    Teoretic, dacă bei mai puţin, eşti la adăpostul acestor efecte negative, însă cel mai bine este să îţi asculţi corpul.

    4). Antibioticele administrate concomitent cu anticoncepţionalele cresc riscul de sarcină

    Unele substanţe precum amoxicilina, doxiciclina sau rifampina scad eficienţa anticoncepţionalelor. Tocmai de aceea, ori de câte ori medicul îţi prescrie un astfel de tratament, întreabă-l şi ce ai putea face pentru a fi protejată în acest sens.

    5). Laxativele sau orice altă pastilă cu efect „detoxifiant”


    Laxativele scot mult mai repede substanţele (inclusiv cele asociate anticoncepţionalelor) din corpul nostru ceea ce duce fie la o sarcină nedorită, fie la anularea efectelor benefice ale pilulelor contraceptive (referindu-ne aici la femeile care le iau pentru a controla endometrioza sau pentru a micşora dimensiunea unui chist).
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro