Aperitiv-inimioare
La ocaziile speciale sau când doreşti o gustare mai inedită, acest aperitiv-inimioare va fi la fel de potrivit! Pentru umplutură, alege ingredientele preferate!
-
Ingrediente
Pentru clătite:
1 litru şi jumătate de apă minerală
6 ouă
făină cât cuprinde
1 vârf de cuţit de sare
ulei
Pentru umplutură:
300 g caşcaval
100 g brânză de oaie
şuncă de Praga sau kaizer, în funcţie de preferinţă
Mod de preparare
Bate bine 6 ouă, după care mixează-le într-un vas mai mare, cu 1 litru şi jumătate de apă minerală. Este de preferat să foloseşti apă minerală pentru ca clătitele să fie mai pufoase şi să nu se lipească.
Încorporează apoi sarea şi făina cât cuprinde (aproximativ 400 g), astfel încât aluatul să fie ca de clătite, uşor gros, cu o consistenţă cremoasă.
Amestecă bine.
După aceea, încinge o ceşcuţă de ulei într-o tigaie de clătite.
Când este încins, toarnă înapoi în ceşcuţă tot uleiul.
Înainte de a prepara fiecare clătită, toarnă în tigaie câte o linguriţă de ulei, roteşte bine astfel încât să ajungă pe toată suprafaţa vasului şi scurge surplusul de ulei, dacă este nevoie.
Toarnă în cratiţă un polonic din aluat, roteşte repede tigaia pentru ca compoziţia să se uniformizeze frumos.
Se lasă să se încingă, după care se desprind marginile clătitei cu o lingură de lemn, se mai lasă un pic şi se întoarce pe partea cealaltă. Se lasă până când este făcută.
Procedează la fel cu toate clătitele, până termini compoziţia. Între timp, din când în când, nu uita să mai amesteci în aceasta.
Când clătitele sunt gata, taie în formă de inimioară.
Formează un fel de sandvici şi, între foile de clătite, aşază caşcaval ras, o felie de şuncă sau kaizer şi iar un strat de brânză.