Ardei umpluţi

Ce poate fi mai gustos decât o reţetă clasică, dar atât de gustoasă? Pentru azi, îţi propunem ardei umpluţi, într-o variantă delicioasă, cu carne de curcan!
-
Ingrediente
10 ardei gras multicolori
500 g carne curcan pulpă – tocată
1 ceapă
1 ardei gras galben
1 ceaşcă (50g) orez
Roşii
Bulion
Sare, piper
1 ou
Mod de preparare
Pune carnea tocată într-un castron şi adaugă ceapa dată pe razătoarea mică şi stoarsă în prealabil, un ardei gras galben, tocat, orezul, 1 ou întreg, sare şi piper. Amestecă foarte bine.
Spală şi taie capacele ardeilor. Curăţă-i de nervuri şi de seminţe. Dacă doreşti, poţi păstra căpăcelele pentru a le adăuga la final, când îi dăm la cuptor.
Într-o cratiţă pe foc, se pune ulei şi o jumătate de ceapă, se căleşte un pic, se adaugă apoi 2 linguri de bulion, 1 linguriţă de făină (opţional), se amestecă bine şi se mai pun 5 roşii cheryy, tăiate pe jumătate.
Lasă la foc 5 minute, după care toarnă acest sos peste ardeii umpluţi, aşezaţi în prealabil într-o cratiţă mai mare.
Se dă la cuptor şi se lasă aproximativ 50 de minute, până se face orezul din umplutură.
