Ardei umpluţi cu orez

10.01.2018 0 comentarii

Şi preparatele fără carne sunt gustoase şi săţioase! Cauţi reţete concludente? Ce zici de aceşti ardei umpluţi cu orez, potriviţi în post, dar nu numai?

  1. Ingrediente

    1 ceapă
    150 ml ulei
    1 ardei gras capia roşu
    1 cană orez (orez brun sau quinoa)
    1 cană supa
    4 linguri bulion
    sare, piper
    5 ardei graşi de culori diferite
    pentru sos: 1 ceapă, 2-3 linguri bulion, apă, sare, piper

    Mod de preparare

    Toacă mărunt o ceapă şi căleşte-o în 150 ml de ulei. Adaugă şi 1 ardei gras capia roşu, tăiat mărunt. Mai căleşte împreună până când sunt uşor rumenii.

    Adaugă aici 1 cană de orez, spălat în prealabil.

    Amestecă bine pentru că orezul se va lipi.

    Adaugă treptat, câte 3-4 linguri odată, supa pe care o ai deja pregătită.

    Amestecă în continuu, până termini de adăugat 1 cană de supă, iar orezul este închegat şi a absorbit tot lichidul.

    Atunci, adaugă peste şi 4 linguri de bulion, sare şi piper.

    Spală ardeii şi taie-le vârful, păstrând căpăcelele. Curăţă-i de seminţe şi nervuri, după care umple-i cu compoziţia de mai sus. La final, adaugă-le căpăcelele.

    Aşază-i într-un vas mai mare şi peste ei toarnă sosul realizat în prealabil dintr-o ceapă prăjită, bulion şi apă.

    Dă la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro