Ardei umpluţi vegetarieni

16.04.2018 0 comentarii

Iată o nouă reţetă de ardei umpluţi vegetarieni! De astă dată, am folosit pentru umplutură legume şi conopidă, iar rezultatul a fost cu adevărat spectaculos!

  1. Ingrediente

    3 ardei graşi roşii
    3 ardei graşi galbeni
    1 conopidă
    1 ceapă
    1 ardei gras roşu
    1 morcov
    2 căţei de usturoi
    ceapă verde
    pătrunjel
    sare, piper

    Mod de preparare


    Ia ardeii graşi (cei 6) şi spală-i, curăţă-i de cotoare, de nervuri şi seminţe.

    Pune-i pe un grătar, la fript. Atenţie, grătarul trebuie încins foarte bine înainte. Este important să ungem cu ulei doar ardeii, nu şi grătarul pentru că altfel ardeii se vor arde.

    Când sunt gata, lasă-i pe o farfurie.

    Separat, pune la fiert 1 litru şi jumătate de apă cu puţină sare. Când dă în fiert, adaugă conopida cu totul.

    Las-o cam 5-7 minute, până când este pătrunsă, dar nu foarte moale.

    Când este gata, scoate şi toacă mărunt (nu pasată!).

    Într-o altă cratiţă, încinge cam 30 ml de ulei. Apoi, adaugă aici 1 ceapă tocată mărunt, 1 ardei gras roşu tocat mărunt, 1 morcov tăiat bucăţele, 2 căţei de usturoi mărunţiţi, ceapă verde tocată mărunt, ţelina tocată mărunt şi, la final, adaugă şi conopida.

    Amestecă bine. Chiar înainte de a închide focul, presară şi pătrunjel tocat mărunt.

    Adaugă sare şi piper.

    Umple ardeii cu această umplutură şi serveşte cu murături. 

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro