Ardei umpluţi vegetarieni

Iată o nouă reţetă de ardei umpluţi vegetarieni! De astă dată, am folosit pentru umplutură legume şi conopidă, iar rezultatul a fost cu adevărat spectaculos!
-
Ingrediente
3 ardei graşi roşii
3 ardei graşi galbeni
1 conopidă
1 ceapă
1 ardei gras roşu
1 morcov
2 căţei de usturoi
ceapă verde
pătrunjel
sare, piper
Mod de preparare
Ia ardeii graşi (cei 6) şi spală-i, curăţă-i de cotoare, de nervuri şi seminţe.
Pune-i pe un grătar, la fript. Atenţie, grătarul trebuie încins foarte bine înainte. Este important să ungem cu ulei doar ardeii, nu şi grătarul pentru că altfel ardeii se vor arde.
Când sunt gata, lasă-i pe o farfurie.
Separat, pune la fiert 1 litru şi jumătate de apă cu puţină sare. Când dă în fiert, adaugă conopida cu totul.
Las-o cam 5-7 minute, până când este pătrunsă, dar nu foarte moale.
Când este gata, scoate şi toacă mărunt (nu pasată!).
Într-o altă cratiţă, încinge cam 30 ml de ulei. Apoi, adaugă aici 1 ceapă tocată mărunt, 1 ardei gras roşu tocat mărunt, 1 morcov tăiat bucăţele, 2 căţei de usturoi mărunţiţi, ceapă verde tocată mărunt, ţelina tocată mărunt şi, la final, adaugă şi conopida.
Amestecă bine. Chiar înainte de a închide focul, presară şi pătrunjel tocat mărunt.
Adaugă sare şi piper.
Umple ardeii cu această umplutură şi serveşte cu murături.
