Pui cu sos dulce-acrișor
Tot dichisul acestei mâncări, de altfel foarte ușor de făcut, stă în sosul dulce-acrișor. Rețeta am luat-o de pe forumul culinar.ro, am modificat-o doar foarte-foarte puțin, după gusturile mele, iar sosul merge de minune și la pește.
-
Bucătar: Andrei Crivăț
Tot dichisul acestei mâncări, de altfel foarte ușor de făcut, stă în sosul dulce-acrișor. Rețeta am luat-o de pe forumul culinar.ro, am modificat-o doarte foarte-foarte puțin, după gusturile mele, iar sosul merge de minune și la pește.Ingrediente:
- un piept de pui
- un ardei gras, roșu
- un ardei iute (eu am folosit verde, ca să fie mai multe culori)
- 1 cățel de usturoi (eu am folosit 4, pentru că ardeiul nu mi s-a părut suficient de iute)
- oțet de orez pentru sos (eu am folosit balsamic)
- oțet balsamic pentru marinarea puiului
- ulei de măsline
- sare, piper
- cimbru
- zahăr
Pieptul de pui l-am tăiat cubulețe, l-am amestecat cu puțin ulei de măsline, puțin oțet balsamic și o mână bună de cimbru și l-am lăsat la frigider vreo jumătate de oră
Pentru sos, am dat la robot ardeiul roșu, ardeiul iute și usturoiul (mie imi plac tăiate mai mari, nu le-am făcut chiar pastă) și le-am pus într-o oală pe foc mediu.
Am pus 5 linguri de oțet balsamic (în rețetă era oțet de orez), o jumătate de cană de apă și 5 linguri de zahăr (în rețetă erau menționate 8 linguri, dar mi s-a părut prea mult). Oala se lasă la foc potrivit, fără capac, mestecând în continuu, până scade și se obține un sos consistent.
Bucățile de pui le-am pus pe tigaia-grill, și le-am lăsat până s-au pătruns și s-au rumenit bine pe toate părțile.
La final, arată așa:
Sosul e foarte, foarte bun - puiul a fost doar un pretext pentru a-l încerca. Merge de minune și cald, și rece, și la pui, și la pește. Să-l încercați și să-mi spuneți cum a ieșit :) Poftă bună!
am incercat reteta si e intradevar bun ...dar sosul este excelent.