Mâncare de soia

24.02.2010 3 comentarii
  1. Cubulețele din soia sunt un înlocuitor ideal al cărnii pe timpul postului. Ba mai mult, pentru vegetarieni reprezintă un aliment la îndemână tot timpul. Mâncărica de soia este un preparat extrem de simplu, dar foarte gustos, fiind conturat doar de câteva arome.

    Ingrediente

    • O pungă de cuburi din soia
    • Două cepe medii spre mari
    • O lingură de ulei
    • O lingură bună de bulion
    • Sare, piper, boia de ardei iute


    Am fiert cuburile din soia conform indicațiilor de pe pachet (jumătate de oră).


    Am tocat ceapa mărunt și am călit-o cu lingura de ulei și puțină apă până a devenit sticloasă și dulce.


    Am amestecat cuburile de soia cu ceapa, am adăugat condimentele, bulionul și o cană de apă și am lăsat pe foc mic până a scăzut jumătate din apă.


    Dacă vă plac măslinele puteți adăuga câteva cu două-trei minute înainte de a stinge focul.
    Mâncărica e bună caldă dar e foarte bună rece!

    Poftă bună!

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Gospodina de Criza

    Am sa o fac si eu. Nu am mai facut niciodata mancarica de soia! Doar in alte combinatii!

    12.03.2010
  • sorina

    Salut! si eu fac des mancare de soia, dar eu o fac diferit. Calesc ceapa taiata julien,razalesc morcov apoi ardei rosu gras pe razatoarea mica. Le calesc in unt topit intii ceapa apoi pun morcovul si la sfarsit ardeiul cu zeama cu tot, pun soia fiarta in apa cu vegeta. Pun 1/2 cana cu apa sa fiaba toate impreuna si la sfirsit o ploaie de verdeata(patrunjel verde) tocata marunt.Condimentati dupa gust cu sare si piper alb.E delicios si se poate manca si rece pe piine prajita . Pofta buna!

    02.11.2010
  • Vic

    Ce religie ai tu de maninci unt in post?

    22.11.2012
Autor: Bogdan Beșliu