Rulouri de pui cu brânză

18.05.2015 10 comentarii

Să fie clar, nu sunt un fan al prăjelilor. De fapt, "nu sunt un fan" e prea puțin spus. Nu mănânc prăjit (în diverse grăsimi, vegetale sau animale) de mai mult de câteva ori pe an. Prefer grătarul, cuptorul sau gătitul la aburi. Dar aceste rulouri (rețeta o am de la mama) sunt ATÂT de bune, că am zis că merită să-mi încalc principiul.

  1. Să fie clar, nu sunt un fan al prăjelilor. De fapt, "nu sunt un fan" e prea puțin spus. Nu mănânc prăjit (în diverse grăsimi, vegetale sau animale) de mai mult de câteva ori pe an. Prefer grătarul, cuptorul sau gătitul la aburi. Dar aceste rulouri (rețeta o am de la mama) sunt ATÂT de bune, că am zis că merită să-mi încalc principiul.

    Ingrediente

    • 1 kg de piept de pui dezosat și fără piele
    • 2 linguri de muștar iute (sau cu hrean)
    • 5 căței de usturoi
    • 100 gr telemea de oaie
    • 100 gr cașcaval
    • 30 gr parmezan ras
    • 3 ouă
    • 2 linguri de făină de grâu
    • 2 linguri de pesmet
    • cimbru, rozmarin uscate
    • sare, piper

     

    Am tăiat pieptul în felii, ca pentru șnițele (sigur, îl puteți cumpăra gata tăiat, din hypermarket-uri) și l-am bătut ușor, sub o folie de plastic. Folia are două avantaje - în primul rând, carnea nu se rupe și în al doilea rând, nu sar stropi.

    Într-un castron, am bătut bine 2 ouă, ca pentru omletă, apoi am ras brânzeturile și le-am amestecat, până am obținut o pastă mai groasă.

    Am amestecat muștarul cu usturoiul pisat, cu rozmarinul și cimbrul măcinate, cu sare și cu piper după gust.

    Am uns feliile de pui bătute cu un strat subțire din sosul de muștar cu condimente.

    Apoi am pus câte o linguriță din pasta de brânzeturi amestecate cu ou, pe care am întins-o într-un strat la fel de subțire.

    Am rulat feliile de pui și le-am prins cu o scobitoare, să nu se desfacă.

    Apoi le-am dat, pe rând, prin făină, apoi prin 1 ou bătut ca pentru omletă, apoi prin pesmet. Pane. Ca pe șnițele :) Le-am pus la prăjit în ulei încins, la foc iute

    Sunt atât de gustoase, încât, în ciuda prăjelii, sigur le mai încerc în curând :)

    Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • marius

    chiar arata bine, nu sunt greu de facut si merita incercate

    12.03.2010
  • siginutz

    moaaa... si eu am facut dar pui pane in parmezan doar. am mixat niste usturoi in oul pt pane, si apoi le-am dat prin si prin parmezat. e demential! ni se iarta daca le prajim in ulei de palmier. Este la Cora, cu 26 lei, 3 litri, Olina, bidonas galben sau bidonas porto, de la alta firma. si cica se refoloseste ca nu are substante cancerigene.

    13.03.2010
  • marius

    @Sigina Chiar am cautat si eu ulei de palmier in Carrefour si nu am gasit. Merci de informatii ;)

    13.03.2010
  • popa alina

    arata super bine, am sa incerc si eu

    16.03.2010
  • Documentat

    Uleiul de palmier nu e sanatos si e de evitat. Fie ca are substante cancerigene sau nu, este daunator in primul rand sistemului circulator => risc de atac de cord etc. Informati-va mai bine inainte sa afirmati lucruri de genul "ni se iarta daca le prajim in ulei de palmier". Oribil.

    09.04.2010
  • Marina

    Urmatoarea reteta pe lista de must do. Pennele la cuptor au fost f bune:)

    17.05.2010
  • ebucataria

    @Marina - si astea sunt foarte bune, mustarul combinat cu rozmarin le da un gust aparte :)

    17.05.2010
  • Marina

    da, mi-a iesit si reteta asta:)e ff buna. de cand cu site-ul vostru m=am transformat intr-o mica gospodina:))

    17.05.2010
  • andrei crivat

    Marina, foarte bine - asta e si ideea :)

    17.05.2010
  • Am facut si eu dupa ce am citit reteta si sunt delicioase. Eu faceam rulourile cu sunca si cascaval, dar astea sunt mai bune!

    29.05.2015
Autor: Andrei Crivăț