Incendiar: Pui tikka masala

22.03.2010 21 comentarii
  1. Am fost la Restaurantul Agra Palace, în București. Restaurant cu specific indian. Acolo l-am cunoscut pe Arun Kumar, patron al restaurantului și bucătar șef.

    Arun Kumar

    Bucuria de a-l cunoaște pe Arun a fost dublă. Pe lângă minunile pe care ni le-a gătit (și pe care vi le arătăm, în două episoade) Arun ne-a povestit o mulțime de lucruri interesante despre gastronomia indiană, despre cum reaționează occidentalii la gusturile puternice al mâncărurilor hinduse. Dar mai ales despre bogăția de condimente folosite în bucătăria lor specifică.

    Condimente Agra Palace

    Cuvântul "incendiar" din titlu nu e folosit de dragul senzaționalului. O să vedeți, în timpul preparării, câte condimente se folosesc la o mâncare de altfel foarte gustoasă, dar o să vedeți și flăcări adevărate :)

    pui tikka masala

    Așadar, pui tikka masala preparat de Arun Kumar la Agra Palace

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Pitikuljenika

    Faina treaba.... Putin complicat si alambicat ordinea utilizarii condimentelor, insa e ceva obisnuit pentru bucataria indiana... Super delicios...

    22.03.2010
  • TheX

    Pacat ca la minutul 2 baga degetul in gura sa guste condimentele si pe urma se apuca sa "insire" puiul pe tepusa :(

    23.03.2010
  • Restaurant indian Agra Palace

    @Pitikuljenika Daca pare prea complicat de preparat sau iti lipsesc ingredientele, te asteptam sa-l incerci la restaurant.

    23.03.2010
  • Brindusa

    Oh, Doamne! Cum arata tava aia cu condimentele pe ea! O minunatie.

    23.03.2010
  • Brindusa

    Condimentul pe care bucatarul il numeste sofran, pare mai mult turmeric. Am dreptate?

    23.03.2010
  • Pitikuljenika

    @Restaurant indian Agra Palace Multumesc de invitatie. Sper din toata inima ca remarca mea sa fi fost bine inteleasa. Filozofia mea culinara se bazeaza tocmai pe cultura complicata si fascinanta a condimentelor exotice indiene, asiatice, arabe sau caribiene. Ca sa va convingeti de asta puteti de asemeni vizitasi bucataria mea virtuala. Incercam sa flatez modul de preparare... nu sa critic. Atunci cand am sa ajung in Romania cu siguranta ca am sa va vizitez.

    23.03.2010
  • Restaurant indian Agra Palace

    Domnule @TheX poate vii sa ma ajuti o data daca tot incerci sa-mi dai lectii de gatit.

    23.03.2010
  • TheX

    Nu dau lectii de gatit, era doar o remarca de bun simt. Imi pare rau ca ati luat-o personal. Daca erau cumva muste in bucatarie, ma invitati sa vin eu sa le prind?

    24.03.2010
  • Arun Kumar

    @TheX Te invitam cu placere in bucataria Agra Palace sa asisti la prepararea mancarurilor noastre.

    26.03.2010
  • Brindusa

    Vad ca mie nu-mi raspunde nimeni. Mai intreb odata: condimentul pe care bucatarul il numeste sofran este de fapt turmeric?

    28.03.2010
  • eBucataria

    Brindusa - nu, este chiar sofran

    28.03.2010
  • rozina

    super.. sa nu zici daca vin si eu pe acolo ca nu ma lasi sa-mi bag nasul in bucatarie... miam... multe condimente deja i-mi lasa gura apa :)) nu lua in seama "gurile rele" ca daca mananca acasa si in timp ce le prepara mancarea se mai scarpina si pe ... undeva :))) sa vezi ce mananca cu pofta :)) spor si la cat mai multe filmuletze

    25.04.2010
  • manolache

    buna micarea facuta de tine esti tare dar sa ma inviti si pe mine la tine la restaurant vin cu rapidul de iasi dar acum deodata ai grija si de sotul meu care lucraza la tine vezi ca e sus la masarda ........

    16.05.2010
  • motoc iuliana

    the x are dreptate ati mai vazut voi pe la televizor sa bage degetul in gura si apoi in mancare?si trebiua sa ti pui manusi in rest mi e pofta de mor dar nu dispun de asemenea condimente

    27.06.2010
  • motoc iuliana

    SUNT DE ACORD CU DEGETUL IN GURA SI APOI PE PAPA PT CA E RESTAURANT NU LA TINE ACASA ACOLO TOTUL TREBUIE SA FIE TOTUL IMPECABIL CA PE BANII NOSTRII TRAIESC SI SA NE RESPECTE NU VA MAI MULTUMITI CU ORICE IN REST SUPER RETETA

    27.06.2010
  • motoc iuliana

    NU SUNT DE ACORD CU DEGETUL IN GURA LA RESTAURANT TOTUL TREBUIE SA FIE IMPECABIL CA DIN BANII NOSTRII TRAIESC SI EI DE CE SA IMI BAGE EL DEGETUL IN MANCARE CU SALIVA LUI EU DE UNDE SA STIU CE MICROBI ARE?ACASA E ACASA SI IN RESTAURANT E ALCEVA NU MA MULTUMESC CU ORICE MAI ALES DACA DAU SI O GRAMADA DE BANI CA SA MANANC CEVA BUN

    27.06.2010
  • Irina Ilie

    am descoperit recent mixuri de condimente indiene care se pot cumpara online. pentru cei incepatori ca mine sunt excelente, pentru ca am mixul gata facut, si ingredientele separat sunt oricum destul de greu de gasit

    31.01.2011
  • eBucataria

    @Irina Ilie - ca sa ne ferim de spam, am scos linkul. Si ingredientele separat sunt fix la fel de usor de gasit online. :)

    31.01.2011
  • Gurmandino

    Am incercat reteta, cu unele modificari si simplificari. A iesit foarte bun puiul tikka masala. Totusi, am o nedumerire: la sfarsit, pune un ou crud?

    10.04.2011
  • Silviu

    Peste tot pe unde am citit de aceasta reteta,la marinata scrie ca trebuie folosit sucul de la o lamaie,ghimbir ras si ardei iute tocat.aici vad ca nu se pune.pana la urma cum trebuie facut?

    29.08.2011
  • vartosu mariana

    Ei, daca esti flamand, salivezi la greu.Arata bine, trebuie sa fie delicios.Da, a depunctat chestia cu ,,degetul in gura,,- in rest, nota minus zece cu felicitari.

    26.01.2012
Autor: Andrei Crivăț