Pui stir-fry cu legume

24.03.2010 10 comentarii
  1. În urmă cu cateva zile răsfoiam site-ul lui Radu Popovici și am descoperit această rețetă. Pentru că mi-a plouat în gură instant, am făcut-o cu prima ocazie. Și am s-o mai fac, pentru că am gătit-o pentru câțiva prieteni și au fost foarte încântați.

    Ingrediente

    • 500 gr piept de pui
    • 2 cm rădăcină de ghimbir
    • 4 căței de usturoi
    • 1 ceapă roșie
    • 1 ardei iute
    • 2 tulpini de apio (tulpină de țelină)
    • 20 de cepe verzi
    • 1 morcov
    • 4 linguri sos de soia
    • 1 linguriță zahăr brun
    • sare, piper, ulei de floarea soarelui

    Stir-fry e o tehnică de gătit prin care preparatele se prăjesc la foc intens, amestecând des. Așadar, în fiecare etapă de mai jos dați focul iute și amestecați cu încredere.

    Mai întâi, am pus la prăjit în 3 linguri de ulei puiul tăiat cubulețe, ceapa roșie tăiată tăiată mărunt, usturoiul zdrobit și ghimbirul dat pe răzătoare.

    Am lăsat (amestecând des și energic, la foc iute, cum ziceam) până s-a rumenit puiul. După aia am adăugat tulpinile de apio tăiate feliuțe.

    După un minut, am adăugat și ceapa verde tăiată mărunt

    Am amestecat 1-2 minute, am pus soia și zahărul, am lăsat să scadă un pic, apoi am pus morcovul tăiat fâșii.

    Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Daciana

    Te ador :D ! Tocmai mi-ai dat reteta pt vechend :)

    24.03.2010
  • wine&knives

    very good looking stuff. i like.

    24.03.2010
  • Pitikuljenika

    No faina gateala ca de obicei....Brava!

    25.03.2010
  • siginutz

    mmmmmmm ce bine arata!!! :) seamana putin cu puiul chinezesc pe care il ador :D

    25.03.2010
  • Raka

    Pot sa confirm ca reteta asta e una absolut delicioasa! Zilele trecute am avut onoarea sa gust si eu si tot ce pot spune e ca as fi vrut sa-mi mai iau la pachet, dar deja se mancase toata... @siginutz: exact la fel am spus si eu cand am vazut-o prima oara :) Da' foarte placuta mi-a fost surpriza cand am gustat. E de musai macar odata s-o-ncerci, avand in vedere ca nici nu-i greu de preparat! :D

    25.03.2010
  • florarie

    WOW, arata genial, voi incerca sa prepar chiar in seara asta, suntem mari fani de pui, este delicios, usor de preparat si usor de digerat, mai ales ca in pragul primaverii sunt recomandate mancaruri mai usoare. Multumesc inca o data pentru reteta.

    25.03.2010
  • Alin

    tocmai am terminat de mancat. delicios :)

    04.05.2010
  • anonim

    si ardeiul iute?

    28.03.2011
  • Salut Andrei. Am citit bine reteta? 20 de cepe verzi?

    04.06.2016
  • da, este vorba de ceapa verde...

    05.06.2016
Autor: Andrei Crivăț