Vinete umplute
Nu-i ușor să fii Teo și să ai musafiri, asta pentru că mereu am emoții: nu știu ce să gătesc, cum să fac să fie toată lumea mulțumită, dacă unii nu mănâncă asta, altora nu le place nu-știu-ce ingredient etc. De data asta a fost bine însă, musafirii mulțumiți, eu mulțumită și asta datorită vinetelor umplute.
-
Ingrediente:
- 4 vinete medii
- 300 gr de sunculiță țărănească
- 200 gr de bacon, fâșii subțiri
- 300 gr cașcaval
- o mână bună de parmesan
- 2 linguri de capere
- 4 fire de ceapă verde
- 4 fire de usturoi verde
- 3 roșii măricele
- sare, piper și ierburi de Provence
- ulei de măsline
Întâi și întâi am pregătit ingredientele: am tăiat cubulețe șunculița și roșiile, am tăiat mărunt jumătate din cantitatea de bacon, ceapa verde și usturoiul, am dat cașcavalul pe răzătoare.În ulei de măsline, cam 4 linguri așa, călim ceapa, usturoiul și baconul.
După 3-4 minute, punem șunculița țărănească.
Până șunculița își face treaba în tigaie, noi scobim vinetele, lăsând cam 1 cm de margine.
Miezul vinetelor îl tăiem cubulețe și îl punem în tigaie, la rumenit.
Tăiem și caperele mărunt-mărunt și le punem în amestec.
Apoi vine rândul roșiilor, cubulețe făcute și ele. Condimentăm cu sare, piper și ierburi, fiecare după cum îi dictează papilele gustative. Lăsăm tigaia pe foc, amestecând din când în când, vreo 15 minute, la foc mediu. Nu uitați să amestecati, da?
Așezăm vinetele în tavă, pe hârtie de copt și le umplem cu toate bunătățurile pe care le-am pregătit la tigaie.
Peste fiecare jumătate de vânătă, punem o feliuță subțire de bacon.
Și pentru un final grandios, cașcaval ras din abundență și parmesan. Mai condimentăm cu un strop de sare și ierburi și dăm vinetele la cuptorul încins la 200 de grade, 20-25 de minute.
Vinetele sunt gata atunci când pulpa rămasă pe coajă, centimentrul de pulpă de care ziceam mai sus este moale iar cașcavalul și parmezanul au facut o crustă ușor rumenită. Să vă fie de bine, musafirii mei dragi, Teo și Psaico, care Psaico ne-a facut și super pozele din timpul gătelii.
Le-am gustat si au fost geniale!
minunata tesatura!
Super arata, felicitari Teo ! PS. Cred ca ar merge la fel de bine si cu dovlecei :).
Arata senzational, iar mie imi plac foarte mult legumele,dar am o nelamurire?? cum se mananca? adica, si coaja vinetei?
Arata bine, dar.... Cred ca arata mult mai bine intr-un cartof mare,fiert putin, taiat in doua pe lung, scobit apoi, umplut cu umplutura poftita de inimioara fiecaruia. Cascavalul cand se raceste putin, se intareste, is curioasa cum se papa vanata, fara coaja. Se serveste cu....?
Se mananca cu sau fara coaja, depinde de alegerea fiecaruia. Eu le-am incercat cu coaja si au fost ok ;) Daca se numesc vinete umplute, de ce se discuta despre cartofi sau dovlecei ?
ce e aia capere?
Vinetele se pot manca si cu si fara coaja. Merg la fel de bine umplute si alte legume iar caperele sunt, conform dexonline, mugurii floriferi,
Am mancat aseara vinete umplute dupa aceasta reteta. Desi nu am avut capere si ierburi de Provence, mi-au placut la nebunie.
multumesc mult, Teo - chiar nu stiam despre capere.Mi-am ipresionat sotul cu vinete umplute dupa reteta ta si de citeva ori am folosit si piept de pui, alta data carne tocata de vita ... de fiecare data insa au iesit o nebunie.
Ah!Teo!!!! Mersi de reteta;dupa asa o mincare,sotul m-a ....umplut si pe mine de fericire... Au fost fantastice; AMANDOUA.......
Buna. si eu tocmai am facut vinete umplute. astept sa vina sotul acasa sa le savuram. Dar tot nu stiu ....daca vreau sa le mananc fara coaja, cum iau jos coaja???
va multumesc din suflet pentru aceasta reteta vinete umplute
sant inepatoare...am gasit reteta si cu siguranta o sa incerc....dupa cum arata in pozele de mai sus cred k e nemaipomenita