Vinete umplute

24.04.2018 14 comentarii

Nu-i ușor să fii Teo și să ai musafiri, asta pentru că mereu am emoții: nu știu ce să gătesc, cum să fac să fie toată lumea mulțumită, dacă unii nu mănâncă asta, altora nu le place nu-știu-ce ingredient etc. De data asta a fost bine însă, musafirii mulțumiți, eu mulțumită și asta datorită vinetelor umplute.

  1. Ingrediente:

    • 4 vinete medii
    • 300 gr de sunculiță țărănească
    • 200 gr de bacon, fâșii subțiri
    • 300 gr cașcaval
    • o mână bună de parmesan
    • 2 linguri de capere
    • 4 fire de ceapă verde
    • 4 fire de usturoi verde
    • 3 roșii măricele
    • sare, piper și ierburi de Provence
    • ulei de măsline

       
    Întâi și întâi am pregătit ingredientele: am tăiat cubulețe șunculița și roșiile, am tăiat mărunt jumătate din cantitatea de bacon, ceapa verde și usturoiul, am dat cașcavalul pe răzătoare.

    Vinete umplute - pregatirea ingredientelor

    În ulei de măsline, cam 4 linguri așa, călim ceapa, usturoiul și baconul.

    Vinete umplute - calirea cepei, usturoiului si baconului

    După 3-4 minute, punem șunculița țărănească.

    Vinete umplute - se adauga sunculita taraneasca

    Până șunculița își face treaba în tigaie, noi scobim vinetele, lăsând cam 1 cm de margine.

    Vinete umplute - taierea vinetelor

    Miezul vinetelor îl tăiem cubulețe și îl punem în tigaie, la rumenit.

    Vinete umplute - miezul vinetelor se pune la calit

    Tăiem și caperele mărunt-mărunt și le punem în amestec.

    Vinete umplute - caperele se taie si se pun in tigaie

    Apoi vine rândul roșiilor, cubulețe făcute și ele. Condimentăm cu sare, piper și ierburi, fiecare după cum îi dictează papilele gustative. Lăsăm tigaia pe foc, amestecând din când în când, vreo 15 minute, la foc mediu. Nu uitați să amestecati, da?

    Vinete umplute - se adauga rosiile

    Așezăm vinetele în tavă, pe hârtie de copt și le umplem cu toate bunătățurile pe care le-am pregătit la tigaie.

    Vinete umplute - se adauga umpluta in vinete

    Peste fiecare jumătate de vânătă, punem o feliuță subțire de bacon.

    Vinete umplute - se adauga fasii de bacon

    Și pentru un final grandios, cașcaval ras din abundență și parmesan. Mai condimentăm cu un strop de sare și ierburi și dăm vinetele la cuptorul încins la 200 de grade, 20-25 de minute.

    Vinete umplute - se presara cascaval si parmezan

    Vinetele sunt gata atunci când pulpa rămasă pe coajă, centimentrul de pulpă de care ziceam mai sus este moale iar cașcavalul și parmezanul au facut o crustă ușor rumenită. Să vă fie de bine, musafirii mei dragi, Teo și Psaico, care Psaico ne-a facut și super pozele din timpul gătelii.

    Vinete umplute - final

     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • fegari

    Le-am gustat si au fost geniale!

    20.04.2010
  • floareadingradina

    minunata tesatura!

    21.04.2010
  • Amalia

    Super arata, felicitari Teo ! PS. Cred ca ar merge la fel de bine si cu dovlecei :).

    21.04.2010
  • gianina

    Arata senzational, iar mie imi plac foarte mult legumele,dar am o nelamurire?? cum se mananca? adica, si coaja vinetei?

    21.04.2010
  • mira

    Arata bine, dar.... Cred ca arata mult mai bine intr-un cartof mare,fiert putin, taiat in doua pe lung, scobit apoi, umplut cu umplutura poftita de inimioara fiecaruia. Cascavalul cand se raceste putin, se intareste, is curioasa cum se papa vanata, fara coaja. Se serveste cu....?

    21.04.2010
  • psaico

    Se mananca cu sau fara coaja, depinde de alegerea fiecaruia. Eu le-am incercat cu coaja si au fost ok ;) Daca se numesc vinete umplute, de ce se discuta despre cartofi sau dovlecei ?

    22.04.2010
  • ash

    ce e aia capere?

    23.04.2010
  • Teo

    Vinetele se pot manca si cu si fara coaja. Merg la fel de bine umplute si alte legume iar caperele sunt, conform dexonline, mugurii floriferi,

    26.04.2010
  • Bogdan

    Am mancat aseara vinete umplute dupa aceasta reteta. Desi nu am avut capere si ierburi de Provence, mi-au placut la nebunie.

    29.04.2010
  • ash

    multumesc mult, Teo - chiar nu stiam despre capere.Mi-am ipresionat sotul cu vinete umplute dupa reteta ta si de citeva ori am folosit si piept de pui, alta data carne tocata de vita ... de fiecare data insa au iesit o nebunie.

    11.05.2010
  • gil

    Ah!Teo!!!! Mersi de reteta;dupa asa o mincare,sotul m-a ....umplut si pe mine de fericire... Au fost fantastice; AMANDOUA.......

    14.08.2010
  • ank

    Buna. si eu tocmai am facut vinete umplute. astept sa vina sotul acasa sa le savuram. Dar tot nu stiu ....daca vreau sa le mananc fara coaja, cum iau jos coaja???

    01.09.2010
  • tudorache polixenia

    va multumesc din suflet pentru aceasta reteta vinete umplute

    10.10.2010
  • nico

    sant inepatoare...am gasit reteta si cu siguranta o sa incerc....dupa cum arata in pozele de mai sus cred k e nemaipomenita

    06.10.2011
Autor: Teo Rogobete