Bruschette

-
Rețeta de astăzi se încadrează în seria de rețete scurte. E gata în 10 minute și este foarte sățioasă. Am ales o formă de bruschette ce nu se întâlnește în bucătăria italiană. Sper să nu mă acuzați și să încercați măcar această variantă.
Ingrediente
- O roșie
- 4 felii de pâine
- Busuioc, pătrunjel
- 1 cățel de usturoi
- O lingură de ulei de măsline extravirgin
- Câteva felii de cașcaval afumat
Am avut o pâine neagră cu semințe și fâșii de morcov în ea. Am stropit-o cu ulei de măsline și am băgat-o la cuptor pentru 5 minute.Roșia am tăiat-o cubulețe și am amestecat-o cu busuioc și pătrunjel. Dacă nu aveți plante proaspete, verzi puteți folosi uscate, eu așa am făcut.
Am ales un cașcaval afumat pentru aroma deosebită. Dacă nu vă place, puteți folosi cașcaval simplu sau mozzarela.
După ce s-a prăjit pâinea, am frecat-o bine de tot cu cățelul de usturoi. Pe fiecare felie am pus câte o lingură de roșie și două feliuțe de cașcaval.
Încă 5 minute la cuptor și gata soiul meu de bruschette. Vă recomand. Poftă bună.

Asa da! Mai vii pe-acasa! Ca numai carne, carne, carne...Eu sunt vedi de vreo 4 ani si iti spun ca vegetarienii nu au viata usoara intr-o tara carnivora ca a noastra. Esti intrebat daca esti bolnav, sectant, debutant,mutant etc...E doar o alegere, la fel ca oricare alta...Alegi sa fumezi sau nu. Sa bei sau nu. Sa...sau nu :)
Ivona, esti vegetariana ? Da' esti bolnava sau ceva ? :)) Glumesc. Daca intri la retete, o sa vezi ca avem o rubrica speciala pentru vegetarieni, aici - http://www.ebucataria.ro/retete/vegetariene
bine ca recomandarea de bauturi e vegetariana. la bruschetele astea ai nevoie de ceva aromat si latin - asa ca nu zic un whisky de speyside floral (glenfiddich e la indemina), ci indraznesc cu o tequila. nu de alea care dau farmec petrecerilor studentesti americane din filme, ci una nobila, un Patron Silver, ca suntem in criza si nu aruncam banii pe raritati ca Gran Patron Burdeos
Hmm.. tot mai bine e cu carnita:)
Am f?cut ?i eu! Delicios :) Am mai ad?ugat ?i ni?te ceap? verde cu ?unc? t?iat? cubule?e f mici pe l
arata senzational am sa fac si eu. multumesc frumos pentru reteta. cautam o reteta de ciorba de burta si am dat de bruschetele acestea. senzational arata si dietetice miam miam
Bruschettele sunt delicioase, eu fac mereu la micul dejun si pun telemea sau branza de burduf cand n-am cascaval. Sunt satioase si usoare, perfecte pentru masa de dimineata :)
Incerc sambata. Incercarea moarte n-are.
Am facut si eu astazi - n-am avut patrunjel si am pus oregano, pe langa busuioc, nu am avut cascaval si am pus o telemea de oaie mai moale asa, n-am avut paine smechera am pus franzela alba. A iesit super la gust, oricum, si foarte satioase, din 4 felii si o cana de ceai m-a saturat (ceea ce e foarte putin in obiceiurile mele alimentare :) ) multumesc pentru reteta!
am facut si eu astazi, a iesi super, repede si gustoasa,merita incercata, multumesc pentru reteta
Am facut si noi vreo cateva "seturi" de bruschette. Sunt foarte bune! Recomandam!
Aseara am pregatit si eu acest tip de bruschette. Le-au devorat sotul si copilul.
De ce crezi ca bruschetta ta nu se face in Italia? In afara de painea speciala pe care ai folosit-o (in Italia nu prea se gaseste paine cu seminte mai ales in sud, spre disperarea mea!)in rest cam asa fac si eu tot rosii, branza afumata,.....etc!Gasesc ca e super!!!!!
Oai! Am incercat si eu! Super mi-a iesit, doar ca am facut putin diferit. Aici am scris cum am facut http://lenesu.info/2010/11/01/bruschette/ si e poza la cum au iesit.
Mi-a lasat gura apa :)
Preferatele mele sunt: Bruschette.
Cu ce se poate inlocui uleiul de masline. Va rog sa imi rasp