Cartofi cu lămâie
In primul rând, să mă iertați, dragi cititori ai ebucataria.ro, nu am uitat de voi, doar am avut un program foarte haotic. Azi revenim în forță cu niște super cartofi noi, cu multă lămâie, făcuți la cuptor. O rețetă numai bună pentru orice zi, dar și pe post de garnitură lângă fripturi.
-
Ingrediente:
- 2 kg cartofi noi
- coaja și zeama de la 2 lămâi
- 2 linguri de capere
- o cană de verdețuri asortate (pătrunjel, busuioc, cimbru, rozmarin, oregano)
- 4-5 căței de usturoi
- 200 gr brânză de burduf
- 4-5 linguri ulei de măsline
- o cană de apă
- sare și piper
Nu curățăm cartofii, doar îi spălăm foarte bine și îi tăiem apoi în felii groase de circa 1 cm.
Îi stropim apoi cu uleiul de măsline și amestecăm bine de tot.
Urmează să adăugăm usturoiul pisat, verdețurile, coaja de lămâie și capere și amestecăm din nou.
La final, turnăm peste cartofi sucul de lămâie și condimentăm cu sare și piper după gust.
Punem cartofii într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dăm la cuptor circa 45 de minute, la 180 de grade. Cel mai bine e să mergem pe gustate, pentru că nu există un timp standard de coacere pentru acesti cartofi.
Când cartofii sunt aproape gata, punem peste ei brânza de burduf…
… și mai dăm la cuptor 10 minute, până când brânza e frumos rumenită.
La final, avem niște cartofi foarte buni, atât de aromați și de sățioși încât nu am mai avut nevoie de nici o salată sau friptură lângă ei, i-am mâncat pur și simplu. Și au fost buni; foarte buni. Să vă fie de bine!
Buna Teo, Cu cana de apa ce se "presteaza"? Se adauga peste cartofi inainte de cuptor sau e in plus? Multumesc, Cliv
Ce s-a-ntamplat de maestrul Hadean nu mai "presteaza" aici? Si l-ati scos si din side-bar, si nici retetele lui nu mai sunt semnate? Sper sa nu va suparati ca intreb, imi plaace in continuare eBucataria, dar, na, ma roade curiozitatea :)
@nonick: noi, pe de-o parte si Adrian Hadean, pe de alta, vedem lucrurile foarte diferit si avem alte prioritati in viata. Asa ca omul a ales un alt drum.
A@Cliv pa se toarna peste cartofi o data cu sucul de la lamaie, am uitat sa zic! Scuze!
Dar apa pentru cei?