Cartofi cu lămâie

17.08.2017 5 comentarii

In primul rând, să mă iertați, dragi cititori ai ebucataria.ro, nu am uitat de voi, doar am avut un program foarte haotic. Azi revenim în forță cu niște super cartofi noi, cu multă lămâie, făcuți la cuptor. O rețetă numai bună pentru orice zi, dar și pe post de garnitură lângă fripturi.

  1. Ingrediente:

    • 2 kg cartofi noi
    • coaja și zeama de la 2 lămâi
    • 2 linguri de capere
    • o cană de verdețuri asortate (pătrunjel, busuioc, cimbru, rozmarin, oregano)
    • 4-5 căței de usturoi
    • 200 gr brânză de burduf
    • 4-5 linguri ulei de măsline
    • o cană de apă
    • sare și piper

    Cartofi cu lamaie - ingredientele

    Nu curățăm cartofii, doar îi spălăm foarte bine și îi tăiem apoi în felii groase de circa 1 cm.

    Cartofi cu lamaie - cartofii se taie in felii

    Îi stropim apoi cu uleiul de măsline și amestecăm bine de tot.

    Cartofi cu lamaie - peste cartofi se toarna ulei de masline

    Urmează să adăugăm usturoiul pisat, verdețurile, coaja de lămâie și capere și amestecăm din nou.

    Cartofi cu lamaie - peste cartofi se adauga usturoi, capere si verdeturi

    La final, turnăm peste cartofi sucul de lămâie și condimentăm cu sare și piper după gust.

    Cartofi cu lamaie - se adauga zeama de lamaie

    Punem cartofii într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dăm la cuptor circa 45 de minute, la 180 de grade. Cel mai bine e să mergem pe gustate, pentru că nu există un timp standard de coacere pentru acesti cartofi.

    Cartofi cu lamaie - cartofii se dau la cuptor

    Când cartofii sunt aproape gata, punem peste ei brânza de burduf…

    Cartofi cu lamaie - la final se adauga branza de burduf

    … și mai dăm la cuptor 10 minute, până când brânza e frumos rumenită. 

    Cartofi cu lamaie - cartofii de sau din nou la cuptor pana se rumeneste branza

    La final, avem niște cartofi foarte buni, atât de aromați și de sățioși încât nu am mai avut nevoie de nici o salată sau friptură lângă ei, i-am mâncat pur și simplu. Și au fost buni; foarte buni. Să vă fie de bine!

    Cartofi cu lamaie - cartofii se servesc ca garnitura sau ca fel in sine
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Cliv

    Buna Teo, Cu cana de apa ce se "presteaza"? Se adauga peste cartofi inainte de cuptor sau e in plus? Multumesc, Cliv

    08.06.2010
  • nonick

    Ce s-a-ntamplat de maestrul Hadean nu mai "presteaza" aici? Si l-ati scos si din side-bar, si nici retetele lui nu mai sunt semnate? Sper sa nu va suparati ca intreb, imi plaace in continuare eBucataria, dar, na, ma roade curiozitatea :)

    09.06.2010
  • andrei crivat

    @nonick: noi, pe de-o parte si Adrian Hadean, pe de alta, vedem lucrurile foarte diferit si avem alte prioritati in viata. Asa ca omul a ales un alt drum.

    09.06.2010
  • Teo

    A@Cliv pa se toarna peste cartofi o data cu sucul de la lamaie, am uitat sa zic! Scuze!

    12.06.2010
  • Alexandra

    Dar apa pentru cei?

    28.10.2011
Autor: Teo Rogobete