Salată de creveți cu salsa de piersici

-
Zilele astea m-am învârtit pe lângă maestrul bucătar Iulian Marcu, chef la West City Hotel din Cluj. Am profitat de ocazie să-i fur câteva secrete și câteva rețete. Am făcut împreună câteva mâncăruri interesante, pe care am să vi le arăt zilele astea. Sigur, "împreună" e un termen forțat, prin care mă dau mare. De fapt, mai mult i-am stat în drum :)
Ingrediente (pentru o porție)
- 200 gr creveți mari, decorticați
- 1 jumătate de ardei gras, roșu
- 1 jumătate de ceapă medie
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 cățel de usturoi
- 150 gr salată amestec (verde, roșie, varză chinezească)
- 1 jumătate de piersică mare
- 4 linguri de ulei de măsline extravirgin
- 1 jumătate de lămâie (doar zeama de la ea)
- sare
E ideal să folosiți creveți cruzi, pe care să-i curățați. Dacă n-aveți, puteți folosi și creveți prefierți. Dar e musai să fie mari.
Piersica se taie în cubulețe mici.
Peste ea, se pune pătrunjelul tocat mărunt
Apoi se adaugă ceapa, tocată și ea mărunt
Ardeiul roșu se taie și el cubulețe
Și se pune peste celelalte ingrediente pentru salsa
Apoi se adaugă 4-5 linguri de ulei de măsline și puțină sare și se amestecă bine
Separat, salata se rupe în bucăți mici.
Creveții se prăjesc în puțin ulei, alături de un cățel de usturoi (care se scoate când începe să se rumenească). Dacă sunt cruzi, se prăjesc câteva minute, până devin roz și se strâng. Dacă sunt prefierți, se prăjesc doar un minut pe fiecare parte. Se toarnă în tigaie și câteva picături de zeamă de lămâie
La urmă, creveții se pun peste salată; alături de ei se toarnă salsa de piersici.
Ca variație, în loc de piersică puteți folosi mango și în loc de pătrunjel, coriandru verde. În oricare dintre variante, combinația este mai mult decât seducătoare. Poftă bună :)
