Saltimbocca alla Romana

-
Saltimbocca este o rețetă populară în sudul Elveției, Italia, Spania sau Grecia. În traducere liberă, saltimbocca înseamnă "sare în gură" - iar varianta alla Romana (care provine, ironic, din zona Brescia) este una dintre cele mai gustoase și se poate face într-o mulțime de feluri. Acesta este doar unul dintre ele
Ingrediente
- 8 felii de pulpă de vițel (cât mai subțiri)
- 8 felii de prosciutto crudo
- 8 frunze de salvie sau mentă (de preferat verde, eu n-am găsit așa că am folosit salvie uscată)
- 50 gr unt
- 50 ml ulei de măsline
- 150 ml vin alb demisec
- sare, piper
Rețeta
Am bătut feliile de vițel până s-au subțiat, cu atenție să nu le rup.
Peste fiecare felie de vițel, am pus o felie de prosciutto
Apoi am adăugat frunze de salvie (repet, e ideal să fie verzi, doar că eu n-am găsit)
De-aici sunt mai multe variante. Fie le lăsați așa, plate, și le prindeți cu cu o scobitoare, fie mai adăugați o felie subțire de cașcaval. Eu am preferat să le fac rulouri și să le prind în scobitori.
Într-o tigaie, am topit untul la foc foarte mic în uleiul de măsline
Am adăugat apoi rulourile și le-am lăsat până s-a pătruns bine carnea.
Cât timp s-au făcut rulourile, am făcut un piure simplu de cartofi. Când rulourile s-au terminat de preparat, le-am scos și le-am ținut calde. În tigaie am pus vinul, sare și piper. Am amestecat bine, am lăsat să scadă un pic. La final, am turnat acest sos peste bucățile de saltimbocca și peste piure.
Poftă bună :)

@Andrei .. frumoasa reteta da carne frageda de vitel ... pe unde gasesc, prin Groapa merita sa ma risc .. ?
@Panorama... cu scuzele de rigoare... ce-i aia Groapa ? in ce oras ?