Supă de castravete

Rețeta este simplă, rapidă și, mai ales, se pretează la canicula de afară, atât prin timpul scurt de gătit, prin gustul răcoritor cât și prin faptul că supa se poate servi rece
-
Bucatarie: indiană
Dificultate: ușor
Cantitate: 4 porții
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gătit: 12 minute
Ingrediente:- 2 castraveți verzi, decojiți și tăiați cubulețe
- 1 ceapă, tocată
- 1 cățel de usturoi, dat prin răzătoare
- 1 cartof, curățat și tăiat cubulețe mici
- 1 cana cu lapte
- 1 linguriță de semințe de chimion
- 1 lingură de ghee(sau unt)
- 1 linguriță de piper negru, proaspăt măcinat
- sare
- zahăr
- 1 mână de frunze proaspete de mentă, tocate
- frunze proaspete de mentă, pentru ornat
Rețetă
Se încinge ghee într-o cratiță. Se adaugă semințele de chimion și se prăjesc 1 minut.
Se adaugă castravetele, ceapa și cartoful și se prăjesc 3-4 minute, la foc mediu. Se adaugă piperul și usturoiul și se amestecă.
Se adaugă 3 căni de apă și se dă lichidul în clocot. Se micșorează flacăra și se fierb vegetalele 5 minute, sau până ce sunt fragede. Se asezonează cu sare și zahăr, după gust. Se lasă să se răcească, apoi se procesează supa într-un blender, împreună cu laptele.
Se adaugă frunzele tocate de mentă și se servește garnisită cu frunze proaspete de mentă intregi.
Sfaturi:
Rețeta folosește ingrediente specific indiene, dar acolo unde nu aveți soluție puteți face unele înlocuiri astfel: ghee cu unt, chimion cu chimen.
Supa se servește de obicei rece, dar se poate însă servi și la temperatura camerei, sau chiar fierbinte.

cred ca tata o sa moara dupa reteta asta:)) el adora tot ce e facut din castraveti.