Pelmeni
-
Pelmenii reprezintă o variantă tipic rusească a colțunașilor. Diferențele între pelmeni și colțunași nu sunt foarte mari, e vorba doar de umplutură - pelmenii se umplu cu carne, colțunașii cu brânză, cartofi sau vișine - și de formă: pelmenii sunt semicirculari, colțunașii sunt triunghiulari. În esență, se aseamănă cu tortellini italiene, dar sunt mai mari și... un pic altfel :)
Ingrediente
- 250 gr carne de vită, tocată
- 250 gr carne de porc, tocată
- 3 căni de făină
- 1 cană și jumătate de lapte
- 2 ouă
- 1 ceapă
- sare, piper, boia iute
Rețetă
Am amestecat carnea tocată cu ceapa - tocată și ea. Am respectat rețeta originală și am pus doar sare, piper și un pic de boia. Dar puteți să adăugați și alte mirodenii (cimbru, mărar etc).
Apoi am pus peste carne o jumătate de cană de lapte și am frământat bine, până s-a omogenizat.
Am dat carnea la rece și am făcut aluatul: făina, cele 2 ouă și 1 cană de lapte
Am frământat bine, astfel încât aluatul să fie cât de cât elastic. Apoi l-am întins într-o foaie groasă de jumătate de centimetru, în care am tăiat - cu un pahar - cerculețe cu diametrul de 3 - 4 cm.
Peste cerculețele astfel obținute am pus câte o linguriță din amestecul de carne (mi-a mai rămas, restul l-am folosit la o rețetă pe care v-o spun zilele astea)
Apoi am "închis" cerculețele, apăsând bine pe margini, să le "sigilez"
Am pus apă la fiert într-o oală mai mare. Când a început să clocotească, am pus pelmenii, astfel încât să nu se atingă și i-am lăsat să fiarbă cam 20 de minute. Atenție, ei se măresc în timpul fierberii.
I-am mâncat fierbinți, unși cu smântână din belșug. Se pot unge și cu unt.
Poftă bună :)
o reteta foarte buna, mersi!
wai ... ce pofta imi este:| arata foarte bine. Foarte buna reteta, bravo !
Delicios! Asa ceva imi facea bunica mea. Si imi mai facea si suberec din ce carne ramanea. Asa am invatat eu sa mananc mancaruri picante :)