Ha Do Si - Toasturi cu creveți

-
Iată o rețetă simplă și rapidă, provenind din nordul Chinei, unde grâul și pâinea din făină de grâu sunt alimente de bază și nu orezul, așa cum este în restul țării.
Bucătărie: chinezească
Grad de dificultate: ușor
Cantitate: 2 porții
Timp de preparare: 20 de minute
Timp de gătit: 5 minute
Ingrediente:- 100 g creveți cruzi, decorticați și curățați
- 2 albușuri de ou
- 2 linguri de mălai
- 1 linguriță de pastă de ardei iute
- 1/2 linguriță de zahăr
- 1/4 linguriță de sare
- 2 linguri de frunze de coriandru (sau pătrunjel), tocate mărunt
- 2 felii de pâine toast, cu coaja subțire sau fără coajă
- ulei de arahide (sau de floarea-soarelui), pentru prăjit
- frunze proaspete de coriandru (sau pătrunjel), pentru ornat
Rețetă:
Se toacă creveții cu satârul până se obține o pastă relativ omogenă.Se amestecă creveții cu un albuș de ou și 1 lingură de mălai. Se adaugă zahăr, sare și pastă de ardei iute; se amestecă apoi cu tocătură de coriandru.
Se amestecă albușul rămas cu restul de mălai.Se taie fiecare felie în 2 sau 4 triunghiuri, la alegere. Se unge suprafața fiecărui triunghi cu mixtură de albuș de ou și mălai li apoi cu mixtura de creveți.
Se încinge (cam la 180° C) într-un wok o cantitate de ulei îndeajuns de mare ca să formeze un strat de 3-4 cm grosime. Se adaugă triunghiurile de pâine și se prăjesc, în tranșe, cu fața unsă în sus, timp de 1 – 1 1/2 minut. Se întorc și se prăjesc alt 1 – 1 1/2 minut, până ce încep să se rumenească.Se scurg pe prosoape de hârtie și se servesc ornate cu câteva frunze proaspete de coriandru.
Sfaturi:
La prăjit puteți folosi orice ulei vegetal, cu excepția celor de măsline și de porumb, care nu se folosesc în bucătăria chinezească.
Dacă folosiți pâine cu coajă, îndepartați-o înainte de a tăia feliile în triunghiuri.

E vorba chiar de malai, sau de "cornflour", amidon?
Malai, caci este vorba si de textura crocanta. Chiar daca amidonul este foarte folosit in bucataria chineza, el provine mai mult de la cartofi, nu de la porumb. Iar amidon in limba engleza este cornstarch.
Multumesc pentru raspuns. Cornstarch este in engleza americana, in cea britanica este cornflour.