Curry de pui cu usturoi
-
Zilele trecute m-au vizitat Alex și Mile, o parte a echipei FoodCrew. Când l-am întrebat pe Alex ce să le gătesc, răspunsul a fost rapid și exact: ceva asiatic, cu pui. Așa că m-am inspirat din Bucătăria Indiană, cartea lui Radu, și am adaptat acest curry la ce-aveam la îndemână. Pentru că musafirii mei au fost (sau măcar s-au declarat) foarte încântați, o să dedic această rețetă prietenilor de la Unica.
Ingrediente
- 700 g piept de pui dezosat, fără piele
- 10-12 căței de usturoi
- 1 ceapă roșie
- 1 lingură fulgi de ardei iute
- 1 linguriță de boia iute
- 1 linguriță de curcuma
- 1 linguriță de semințe de chimen
- 1 linguriță de boabe de coriandru
- 1 linguriță de piper
- 1 ardei gras (de preferat roșu, eu am avut doar verde)
- 4 linguri de unt
- zeama de la o lămâie
- 1 linguriță de scorțișoară
- 200 ml fond de pui
- 2 linguri de pătrunjel verde tocat
- orez basmati, pentru garnitură
Rețetă
Mai întâi, am curățat pieptul de pui și l-am tăiat cubulețe.
Am măcinat chimenul și coriandrul, le-am pus lângă curcuma și boia
Într-o tigaie, am topit 2 linguri de unt
Am pus cubulețele de pui și le-am prăjit până au început să-și schimbe culoarea.
Apoi le-am scos pe-o farfurie și le-am dat deoparte.
În celelalte 2 linguri de unt, am călit un pic usturoiul, tocat foarte mărunt.
Am pus apoi ceapa, tocată și ea.
Am amestecat bine, apoi am pus fulgii de ardei iute.
Am pus înapoi bucățile de pui, în tigaie. Am amestecat bine și după vreo 2 minute am pus și condimentele: chimenul și coriandrul, boiaua, curcuma și piperul.
După 1-2 minute, am pus ardeiul gras, tăiat în fâșii foarte subțiri.
Am adăugat apoi fondul de pui. Am lăsat să dea în clocot.
Când sosul a scăzut aproape de tot, am adăugatscorțișoara, zeama de lămâie și pătrunjelul, tocat mărunt.
După 30 de secunde am pus pe farfurie, alături de orezul basmati.
Poftă bună :)
Foarte fain arata, am sa incerc si io odata... Te astept in vizita si pe blogul meu ;) O zi buna!
Yummi. O reteta simpla si declicioasa. Tocmai am incercat-o si suntem foarte multumiti de ea. Doar ca in loc de curcuma, am pus direct Curry din comert, ca nu am gasit de cumparat. Tu unde ai gasit?
Delicioasa retata, dar n-ar fi rau sa specifici in lista de ingrediente fondul de pui si patrunjelul, in caz ca lipsesc de prin casa. Numa' zic. :)
Am inghitit in sec si te tin la curent cu produsul meu facut dupa aceasta reteta. Pot improviza la condimente:)?
Ai si tu dreptate, ma Andra - am uitat de ele, le pun acum :)
@Sorin sigur ca poti, e doar o idee, adapteaza-o dupa gusturile tale. :)