Curry de pui cu usturoi

24.11.2010 6 comentarii
  1. Zilele trecute m-au vizitat Alex și Mile, o parte a echipei FoodCrew. Când l-am întrebat pe Alex ce să le gătesc, răspunsul a fost rapid și exact: ceva asiatic, cu pui. Așa că m-am inspirat din Bucătăria Indiană, cartea lui Radu, și am adaptat acest curry la ce-aveam la îndemână. Pentru că musafirii mei au fost (sau măcar s-au declarat) foarte încântați, o să dedic această rețetă prietenilor de la Unica.

    Ingrediente

    • 700 g piept de pui dezosat, fără piele
    • 10-12 căței de usturoi
    • 1 ceapă roșie
    • 1 lingură fulgi de ardei iute
    • 1 linguriță de boia iute
    • 1 linguriță de curcuma
    • 1 linguriță de semințe de chimen
    • 1 linguriță de boabe de coriandru
    • 1 linguriță de piper
    • 1 ardei gras (de preferat roșu, eu am avut doar verde)
    • 4 linguri de unt
    • zeama de la o lămâie
    • 1 linguriță de scorțișoară
    • 200 ml fond de pui
    • 2 linguri de pătrunjel verde tocat
    • orez basmati, pentru garnitură

    Rețetă

    Mai întâi, am curățat pieptul de pui și l-am tăiat cubulețe.

    Curry de pui cu usturoi - puiul se taie cubulete

    Am măcinat chimenul și coriandrul, le-am pus lângă curcuma și boia

    Curry de pui cu usturoi - chimenul si coriandrul se zdrobesc si se amesteca cu boia si curcuma

    Într-o tigaie, am topit 2 linguri de unt

    Curry de pui cu usturoi - se topeste jumatate din cantitatea de unt

    Am pus cubulețele de pui și le-am prăjit până au început să-și schimbe culoarea.

    Curry de pui cu usturoi - cuburile de pui se prajesc cateva minute in unt

    Apoi le-am scos pe-o farfurie și le-am dat deoparte.

    Curry de pui cu usturoi - dupa ce isi schimba culoarea cuburile de pui se scot din tigaie

    În celelalte 2 linguri de unt, am călit un pic usturoiul, tocat foarte mărunt.

    Curry de pui cu usturoi - usturoiul se caleste in unt

    Am pus apoi ceapa, tocată și ea.

    Curry de pui cu usturoi - se adauga ceapa tocata

    Am amestecat bine, apoi am pus fulgii de ardei iute.

    Curry de pui cu usturoi - se adauga ardeiul iute

    Am pus înapoi bucățile de pui, în tigaie. Am amestecat bine și după vreo 2 minute am pus și condimentele: chimenul și coriandrul, boiaua, curcuma și piperul.

    Curry de pui cu usturoi - se pune din nou puiul, se adauga chimen, coriandru, boia, curcuma

    După 1-2 minute, am pus ardeiul gras, tăiat în fâșii foarte subțiri.

    Curry de pui cu usturoi - se adauga ardeiul gras taiat fasii subtiri

    Am adăugat apoi fondul de pui. Am lăsat să dea în clocot.

    Curry de pui cu usturoi - se adauga fondul de pui

    Când sosul a scăzut aproape de tot, am adăugatscorțișoara, zeama de lămâie și pătrunjelul, tocat mărunt.

    Curry de pui cu usturoi - se adauga scortisoara, lamaie si patrunjelul tocat

    După 30 de secunde am pus pe farfurie, alături de orezul basmati.

    Curry de pui cu usturoi - se serveste cu orez basmati

    Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • GABRIEL IONESCU

    Foarte fain arata, am sa incerc si io odata... Te astept in vizita si pe blogul meu ;) O zi buna!

    24.11.2010
  • Cristina_TM

    Yummi. O reteta simpla si declicioasa. Tocmai am incercat-o si suntem foarte multumiti de ea. Doar ca in loc de curcuma, am pus direct Curry din comert, ca nu am gasit de cumparat. Tu unde ai gasit?

    24.11.2010
  • Andra

    Delicioasa retata, dar n-ar fi rau sa specifici in lista de ingrediente fondul de pui si patrunjelul, in caz ca lipsesc de prin casa. Numa' zic. :)

    06.02.2011
  • sorin

    Am inghitit in sec si te tin la curent cu produsul meu facut dupa aceasta reteta. Pot improviza la condimente:)?

    06.02.2011
  • andrei crivat

    Ai si tu dreptate, ma Andra - am uitat de ele, le pun acum :)

    06.02.2011
  • andrei crivat

    @Sorin sigur ca poti, e doar o idee, adapteaza-o dupa gusturile tale. :)

    06.02.2011
Autor: Andrei Crivăț