Campionatul Internațional de Gătit 2

14.09.2008 4 comentarii
  1. Ieri (sâmbătă, 13 septembrie) s-a desfășurat secțiunea "grătar, ceaun, plită, creație", la care am concurat și noi. Întrucât regulamentul nu permitea echipe mai mari de 3 persoane, ne-am împărțit în 2 echipe: echipa "Revista de vânătoare", formată din Marcel Farcaș,  Zoltan Kovacs și Cătălin Condurache și echipa "Ebucataria.ro" formată din Andrei Crivăț și Oana Călugăr. Am pregătit un meniu complementar - "Ebucataria.ro" a pregătit aperitivul cald și desertul, iar "Revista de Vânătoare" a pregătit aperitivul rece și felul principal, iar la jurizare am prezentat în tandem. Ce am pregătit noi:
    • aperitiv rece: pate de rață sălbatică
    • aperitiv cald: plăcinte moțești cu brânză sărată, coapte pe lespede
    • fel principal: pastramă de mistreț și căprior, cu tocăniță de ciuperci, mămăligă și murături
    • desert: plăcinte moțești cu brânză dulce și stafide, coapte pe piatră
    Ca băuturi, am pregătit așa:
    • entry: o palincă de Zalău, veche de 28 de ani
    • pentru pate de rață sălbatică: un Rose de Nachbil din 2007
    • pentru plăcintele cu brânză sărată: un Chardonnay Sole de Recaș, din 2007
    • pentru pastrama de vânat cu tocăniță de ciuperci: un Shiraz de Beltiug din 2004
    • pentru desert: un Muscat Ottonel de Miniș din 2007
    Rezultatele și câștigătorii secțiunii la care am participat noi se anunță astăzi, 14 septembrie, în jurul orei 14.00. O să vă ținem la curent. Până atunci, câteva poze de ieri (click pe poze pentru mărire). Majoritatea sunt de la standul nostru ( o să puteți vedea plăcintele coapte pe piatră, una dintre principalele atracții ale evenimentului, dacă judecăm după cozile care se formau în fața standului). Mai sunt și câteva poze din momentul jurizării, în care o să-i puteți vedea, printre alții, pe Robert Rainford (starul emisiunii "License to grill"), pe Antonio Passarelli și pe Jakob Hausmann (maeștrii în arta culinară) sau pe Cornelia Ghișoi (lady chef a României). Dacă țineți mouse-ul 2 secunde pe fiecare poză, o să vedeți și explicațiile

    .