Atlantic Fish and Chop House, Edgartown, SUA

10.03.2010 2 comentarii
 1. articol trimis de Aurelia Buftea

  O tradiţie creată aici, pe ţărmul Atlanticului este ca de fiecare dată când unul dintre românii care consideră insula Martha’s Vineyard “acasă ”, sărbătoreşte ziua de naştere, este să mergem cu toţii la cină în unul din restaurantele locale. Ultimul restaurant descoperit se numeşte “Atlantic”. Proaspăt construit în 2009, acesta a reuşit să se impună deja ca unul din localurile cele mai bine cotate de pe insulă.

  Primul lucru care ne-a atras a fost poziţionarea, fiind aflat chiar pe ţărmul oceanului cu acelaşi nume, de la majoritatea meselor poţi vedea portul oraşului Edgartown, precum şi farul care-i aduce sănătoşi acasă pe cei care se îndeletnicesc cu navigaţia şi pescuitul. Eleganţa si ambianţa placută, culorile neutre,  mesele bine proporţionate (unul dintre aspectele pe care le apreciez la un local este dimensiunea meselor, o masă prea lată îmi dă senzaţia de depărtare între meseni, în timp ce o masă prea mică duce la mici accidente în timpul cinei) fac restaurantul un loc ideal pentru o cină intimă între prieteni.

  După câteva momente de admirat locaţia, am fost conduşi la o masă perfectă pentru grupul nostru de 6 persoane, chelnerul ne-a oferit câteva momente să ne aşezăm după care s-a prezentat şi ne-a oferit meniurile. Mi-a plăcut în mod deosebit uniforma acestuia: pantofi negri, camaşă albă cu dungi albastre, pantaloni crem, şorţ negru curat. Acelaşi chelner ne-a adus pahare cu apă, un cosuleţ cu trei feluri de paine: focaccia, sourdough şi multigrain, precum şi unt şi pastă de măsline pentru a ne astâmpăra foamea şi setea în timp ce aşteptam mâncarea.

  Am comandat pork shank, iar prietenii mei au servit: muşchi de vită, osso bucco, pui marsala, peşte spadă şi ton cu salată de alge marine . Unul din minusurile meniului oferit este că aproape nici unul dintre felurile de mâncare  menţionate nu are şi garnitură, aceasta fiind comandată separat şi evident plătită separat, aşa că ne-am decis sfătuiţi de chelner să comandăm şi două porţii de ciuperci sotate, piure de cartofi şi “truffle french fries”. Meniul de băuturi este la fel de bine structurat ca şi cel pentru mâncare, iar ospătarul s-a arătat mai mult decat încântat să ne recomande băutura perfectă fiecărui fel comandat.
  Timpul de aşteptare a fost rezonabil 25 de minute pentru 6 porţii mai mult decât consistente, mai ales că majoritatea meselor din restaurant erau ocupate.

  Pork shankul fiind o noutate pentru mine mi-ar fi greu să-l critic, piciorul de porc a venit însoţit de sos de mere si mămăligă. N-aş putea spune că a fost combinaţia ideală, dar carnea care se topea în gură m-a facut să trec peste polenta fără gust şi sosul un pic prea puternic pentru mine. Din spusele celorlalţi osso bucco  a fost perfect, chicken marsala arăta excelent, iar porţia părea potrivită mai degrabă pentru 2 persoane, friptura un pic cam mică noroc de ciupercile sotate care au salvat situaţia şi stomacul (desigur). Aceeaşi situaţie cu peştele, nimic special, ne-am fi aşteptat la mai mult având în vedere că sunt zeci de restaurante în zonă care prepară peştele în combinaţii cu totul inedite.

  N-am uitat de motivul pentru care ne reunisem în acea seară şi am comandat ca desert o felie de tort de morcovi (din nou noroc de chelner, care ne-a sugerat să nu comandăm mai multe felii, acestea fiind imense), precum şi fructe proaspete cu frişcă. Am căzut cu toţii de acord că desertul a fost cireaşa de pe tort pentru seara noastră.


  Printre plusurile restaurantului aş enumera: ambianţa specială, eleganţa localului, priveliştea absolut senzaţională, profesionalismul chelnerului care ne-a ajutat să facem cele mai corecte decizii, prezentarea mâncării- nimic în plus, nimic în minus pe farfurie- absolut perfect .

  Minusuri: preţurile mult peste medie, lipsa garniturii la mâncare, durata de aşteptare pentru o masă (uneori până la 2 ore in timpul sezonului) noroc că aveam rezervare.
   

  Adresă: 2 Main St. Edgartown, Massachusetts
                508 627 7001
   

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

 • cristina elena urse

  tot 31 de stelute fermecate.....ce sa mai comentez...esti o norocoasa!

  15.03.2010
 • Anna

  Buna!Acum cateva zile am fost la lacul Sf. Ana si Tinovul Mohos.A fost f. fruoms;pe malul lacului nu erau gratare,erau barci pe apa,multa lume pe mal si in apa;se poate face plaja ,era curat.Intrarea in rezervatie se plateste cu 20 lei daca mergi pana la lac iar daca masina ramane la cabana se plateste 10 lei;exista multe scurtaturi prin padure.Tinovul Mohos a fost de asemenea fruoms ,se merge cu ghid,din ora in ora,este interesant faptul ca se merge numai pe "dalele"de lemn,vegetatia este interesanta si stratul de turba la fel ,care era ca un burete,la fel "lacusele"care aveau o adancime de 17-20m.Pana la lac se poate ajunge numai cu masina,nu sunt autobuze,noi am venit de la Brasov -80 km,prin Sf. Gheorghe apoi la Bixad la dr.Pentru orice informatie va astept intrebarile!

  22.01.2013
Autor: ebucataria.ro