Bezele cu vanilie şi nucă

24.12.2015 0 comentarii

Cui nu-i plac bezelele?! Prăjiturelele dulci pot fi pregătite foarte uşor, în multe combinaţii! Noi am optat pentru varianta de bezele cu vanilie şi nucă!

  1. Ingrediente

    3 albuşuri
    1 linguriţă extract de vanilie
    2 linguri nucă măcinată, coaptă în prealabil
    ¼ linguriţă cremă de tartar
    2/3 cană zahăr
    1 vârf de cuţit sare

    Mod de preparare

    Încinge cuptorul.

    Bate bine albuşurile (ouăle să fie de la temperatura camerei), adaugă vanilia, praful de sare şi crema de tartar.

    Crema de tartar sau bitartratul de potasiu este un aditiv alimentar sub formă de pudră, regăsit în numeroase produse de cofetărie şi patiserie. În cantităţi foarte mari el poate da reacţii adverse ca indigestie şi vărsături, însă în cantităţile folosit în alimentaţie nu reprezintă niciun pericol.

    Bate până devine totul o spumă consistentă, după care începe să încorporezi treptat zahărul. Mai mixează până acesta este dizolvat, iar compoziţia este fermă.

    La final, adaugă şi cele 2 linguri de nucă măcinată. Miejii de nucă trebuie copţi în prealabil şi daţi prin maşină.

    Ia o pungă de plastic, taie-i un colţ, jos , după care adaugă aici amestecul de bezea.

    Tapetează cu hârtie de copt o tavă întinsă şi formează bezele cu ajutorul pungii de plastic.

    Dă la cuptor şi lasă aproximativ 40 de minute, până devin rumenii.

    Închide focul şi nu deschide uşa cuptorului timp de o oră. Respectă acest pas pentru ca bezelele să nu se lase.

    După acest interval, scoate-le şi lasă-le să se răcească complet.

    Le poţi adăuga şi un toping de sos de ciocolată, nucă sau fistic măcinat.
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro