Biftec Tartar

05.09.2008 1 comentarii
  1. O rețetă care nu e pe gustul oricui, biftecul tartar e considerat o delicatesă. Prima rețetă de tartar a apărut în cartea de bucate a restaurantului german Luchow's din New York, în 1952. Există mai multe variante de preparare, unele cu capere, altele cu castraveți, mai toate cu ceapă. Rețeta de mai jos aparține unei prietene și este o rețetă "de casă". Pentru 5 porții, avem nevoie de:

    • 1 kg carne macră de mânzat
    • 1 borcan de castraveți murați
    • 3 cepe mari
    • 5 ouă
    • unt
    • 1 sticlă de sos Worcestershire (opțional)
    • felii de pâine prăjită (în funcție de apetitul fiecăruia)

    Carnea se taie bucăți, apoi se toacă (de preferat, pe tocător și nu la mașină sau robot - dar dacă n-aveți răbdare, puteți s-o tocați oricum).


    Castraveții se taie foarte mărunt și se pun pe hârtie absorbantă.


    Ceapa, de asemenea, se toacă și se pune pe hârtie absorbantă.

     


    Carnea tocată se frământă (în mână) până capătă forma unei chiftele mari


    Peste care punem gălbenușul unui ou (la fiecare porție).

     


    Apoi se amestecă oul cu carnea, cu ceapă și cu castraveți murați (după gust) și se asezonează cu sare și piper. Opțional, puteți pune sos Worcestershire. (Ca variantă, se poate amesteca și untul cu carnea. Unii mai adaugă în amestec o linguriță de muștar clasic, precum și puțină boia de ardei). Apoi feliile de pâine prăjită se ung cu un strat subțire de unt, peste care se pune amestecul de mai sus. La final arată așa:


    Poftă bună!

     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Nevasta

    OMG! Sunt fanul numarul unu la felul asta de mancare.Poti sa-i pui si niste capere. Pana sa mananc asa ceva nu suportam sa gust nici carnea de sarmale cruda. Ceva asemanator gasesti si la Selgros - productie proprie - numai ca ii zice Mittwurst (cred!) si e condimentata doar cu sare si ceapa. Este o specialitate pe care am mancat-o in Germania prima oara.

    09.09.2008
Autor: Andrei Crivăț