Biscotti cu migdale şi stafide

18.11.2015 0 comentarii

Uscaţi, crocanţi şi delicioşi, biscuiţii originari din Toscana, Italia pot fi savuraţi în numeroase variante. Ce zici de biscotti cu migdale şi stafide?

  1. Deşi astăzi sunt asociaţi în principal cu regiunea Toscana, din Italia, se pare că biscotti sunt populari încă din epoca romană. Pe atunci, nu erau o delicatesă, ci o gustare hrănitoare, durabilă şi delicioasă, consumată în special de călători.

    Biscotti s-ar traduce de fapt prin “de două ori copţi”, mod de preparare care s-a păstrat şi astăzi: aluatul este dat la cuptor prima dată pentru a se coace, iar a doua oară pentru a fi uscat complet. Această modalitate îi ajută să fie proaspeţi şi delicioşi mai mult timp.

    Ingrediente

    150 g făină
    ½ linguriţă praf de copt
    2 ouă
    70 g zahăr farin
    1 praf de sare
    ½ cană migdale prăjite şi sărate
    ¼ cană stafide
    coaja de la 1 portocală rasă
    coaja de la 1 lămâie rasă

    Mod de preparare

    Lasă stafidele să se înmoaie, cel puţin 2-3 ore. Apoi, înainte de a le folosi în reţetă, usucă-le foarte bine.

    Clăteşte un pic migdalele, după care usucă-le şi pe ele foarte bine.

    Adaugă într-un vas mai mare ( sau în robotul de bucătărie) făina, praful de copt, coaja de portocală şi de lămâie. Amestecă bine.

    Într-un alt vas, bate ouăle bine, adaugă apoi zahărul şi un praf de sare.

    Adaugă această compoziţie peste cea de sus(cu făină şi praful de copt) şi amestecă cu ajutorul unei palete din plastic până când compoziţia devine omogenă.

    Adaugă şi migdalele tăiate mărunt şi stafidele.

    La acest moment, după ce mai amesteci un pic, compoziţia ar trebui să fie ca o cocă mai lipicioasă.

    Tapetează cu făină o planşetă de lemn sau o suprafaţă întinsă, adaugă puţină făină şi pe mâini şi întinde aluatul.

    Împarte în câteva bucăţi egale şi întinde-le în bucăţi lungi.

    Tapetează o tavă întinsă cu hârtie de copt sau unge-o cu un pic cu ulei.

    Aşază aluatul întins ca nişte rulade în tavă şi dă la cuptor. Lasă aproximativ 30 de minute, la 160 de grade Celsius sau până când sunt un pic crocante. Pentru a se coace uniform, le mai poţi întoarce.

    Scoate-le, răceşte-le şi, de-abia după aceea, taie cu ajutorul unui cuţit zimţat în felii mai groase.

    Apoi, ia aceste felii şi pune-le iar în tava de copt şi mai dă-le la cuptor pentru 10 minute, 5 minute pe fiecare parte tocmai pentru a le usca complet.

    Răceşte şi serveşte cu lapte, cafea sau ceai. Datorită modalităţii de preparare, biscotti vor fi proaspete şi delicioase mai mult timp.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro