Biscuiţi cu ciocolată şi scorţişoară

22.07.2018 0 comentarii

Pauza de dulce poartă astăzi un singur nume: biscuiţi cu ciocolată şi scorţişoară. Sunt delicioşi, crocanţi şi uşor de făcut! Încerci şi tu reţeta noastră?

  1. Ingrediente

    ½ - 1 cană zahăr
    ½ cană ulei de cocos
    2 ouă
    1 linguriţă extract de vanilie
    ¾ cană făină de migdale/quinoa etc.
    ¾ cană cacao
    1 praf piper cayenne
    2 linguriţe scorţişoară de Ceylon (e cea mai bună)
    1 linguriţă bicarbonat de sodiu
    bucăţele de ciocolată neagră sau fulgi de ciocolată
    2 linguri suc de lămâie

    Mod de preparare

    Într-un bol, amestecă zahărul cu uleiul. Amestecă un pic, după care încorporează ouăle şi vanilia.

    Într-un alt vas, amestecă toate ingredientele uscate. Adaugă-le peste cele umede plus sucul de lămâie şi amestecă totul cu o spatulă până sunt combinate. La final, adaugă bucăţile de ciocolată şi mai mixează un pic, dar nu foarte mult.

    Compoziţia nu trebuie să fie una foarte omogenă.

    Tapetează cu hârtie de copt o tavă întinsă. Cu ajutorul unei linguriţe, aşază pe tavă biscuiţi din aluat, la distanţă de 1.5 cm.

    Dă la frigider timp de 10 minute, după care bagă tava la cuptorul preîncălzit pentru 8-10 minute.
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro