Bomboane cu migdale şi fulgi de ovăz
Nu mănânci zahăr sau gluten? Atunci, această delicioasă reţetă de bomboane cu migdale şi fulgi de ovăz este perfectă pentru tine! Vezi mai jos cum se face!
-
Ingrediente
2 căni fulgi de ovăz fără gluten
½ cană stafide sau caise înmuiate înainte
2 căni lapte de cocos
½ linguriţă cacao sau un praf scorţişoară
2 căni mere rase
Fulgi de cocos
Migdale înmuiate înainte sau alune de pădure
Mod de preparare
Înmoaie fulgii de ovăz în laptele de cocos.
Adaugă stafidele stoarse bine de apă, cacao/scorţişoară şi merele rase, scurse şi ele bine de zeamă.
Amestecă şi mai adaugă fulgi de ovăz dacă aluatul este prea moale.
Dă-l pentru o oră la frigider.
Scoate-l, ia câte puţin din aluat, formează bombonele şi pune-le în mijloc câte o migdală.
Dă-le apoi prin fulgi de cocos sau pudră de cacao, în funcţie de preferinţă.
Tips: după ce scoţi de la frigider, există posibilitatea de a folosi aluatul pentru o prăjitură, nu pentru bomboane. În acest caz, ia aluatul dela frigider şi mai dă-l 40-45 de minute la cuptor.