Bomboane Raffaello
Cum şi bomboanele Raffaello au o variantă “de casă”, ne-am spus că ar trebui să o încercăm şi noi, mai ales că e un desert delicios şi foarte simplu. Noi am optat pentru alune, dar poţi folosi în interior migdale sau nuci româneşti, aşa că jonglează cu ingredientele după bunul plac.
-
Ingrediente:250 g zahăr pudră150 g lapte praf1 pachet unt2 pacheţele zahăr vanilat1 pachet nucă de cocos1 pungă de alune½ linguriţă esenţă de rom
Am amestecat zahărul, laptele praf, untul şi zahărul vanilat până am obţinut o compoziţie omogenă.
După aceea, am adăugat o jumătate de linguriţă de esenţă de rom (este opţional, dar la fel de bine poţi opta şi pentru esenţă de vanilie, de exemplu) şi am amestecat din nou.
Din aluatul rezultat, am format biluţe, le-am modelat astfel încât să aibă în interior câte o alună şi le-am tăvălit prin nucă de cocos.
Este de preferat să le dai la rece un timp, înainte de servire.