Borș de fasole

22.02.2010 3 comentarii
  1. Fie că vine din Ardeal sau din Moldova, borșul de fasole este unul dintre cele mai apreciate. Eu am ales varianta moldovenească, o zeamă dulce-acrișoară plină de legume  ale căror arome se îmbină perfect sub ocrotirea bulionului, borșului acru și a smântânii.

    Ingrediente

    • Un morcov
    • O bucată de țelină
    • Un păstârnac
    • Jumătate de ardei gras
    • O ceapă
    • 300g de fasole (eu am folosit roșie, puteți folosi de oricare)
    • 2 linguri de bulion
    • 200g. smântână
    • 100g borș acru (puteți mări sau micșora cantitatea în funcție de gust)
    • O legătură de pătrunjel
    • Cimbru, sare, piper


    Am fiert fasolea în trei ape cu sare. Primele două le-am aruncat, a treia a rămas ca bază pentru borș.


    Restul legumelor le-am tăiat cubulețe mărunte. Când fasolele au fost aproape fierte, le-am adăugat și pe ele să fiarbă bine.


    Cât timp au fiert legumele, am tăiat mărunt pătrunjelul și am pregătit smântâna, borșul acru și bulionul.


    După ce au fiert bine cele din oală, am adăugat borșul acru și bulionul și am lăsat să dea un clocot. Am închis focul și am adăugat smântâna, după care pătrunjelul și cimbrul.


    Fiindcă am avut o smântână slabă în grăsimi nu s-a integrat în borș ci s-a împrăștiat în apă.

    Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • add

    Meh... smantana in borsul cu fasole nu e cea mai geniala miscare... In schimb ceapa prajita cu bucatele de slanina pana se face slanina crocanta... ucigas.

    27.02.2010
  • Gospodina de Criza

    Ce frumos ai prezentat! Cu ceapa rosie sparta cu pumnul si cu mamaliguta nu ai incercat? Nici eu nu am mai pus smantana la ciorba asta!

    12.03.2010
  • dragos

    nu s-a integrat bine deoarece smantana cat ar fi de slaba nu se pune direct in ciorba...se face ca la tine deoarece se branzeste...trebuie pusa smantana intr-un castron si apoi sa torni zeama fierbinte deasupra apoi o torni in bors

    11.12.2011
Autor: Bogdan Beșliu