Brioşe cu dovleac şi scorţişoară

07.11.2015 0 comentarii

Încă e vremea dovleacului, iar peste câteva zile sărbătorim şi Halloweenul. La fix pentru a pregăti aceste delicioase brioşe cu dovleac şi scorţişoară!

  1. Ingrediente

    1 cană piure de dovleac
    ½ linguriţă ghimbir mărunţit
    2 ouă mari
    ½  linguriţă praf de copt
    1 linguriţă bicarbonat de sodiu
    ½ linguriţă scorţişoară
    1 ½ căni făină
    ¼ linguriţă nucşoară, măcinata
    1 praf de sare
    1 ½ cană zahăr
    1 linguriţă extract de vanilie
    ½ cană unt
    1/3 cană apă

    Mod de preparare

    Prepară întâi piureul de dovleac: rade o jumătate de dovleac şi căleşte în 2 linguri de ulei până devine moale. Mixează apoi în blender pentru o consistenţă cremoasă.

    Preîncălzeşte cuptorul.

    Unge o formă de brioşe.

    Într-un vas mai mare, adaugă ingredientele uscate: praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, scorţişoara, ghimbirul, nucşoara.

    Separat, amestecă într-un alt bol untul, zahărul (de preferat farin) şi esenţa de vanilie până se omogenizează.

    Adaugă aici ouăle, treptat şi, apoi, pulpa de dovleac.

    Adu ingredientele uscate şi amestecă-le în compoziţia cu dovleac: treptat, începând şi terminând cu ingredientele uscate.

    Dă la cuptor pentru 20-25 de minute sau până când sunt gata.

    Realizează glazura din
    : 1 cană zahăr pudră, 1 linguriţă extract de vanilie, 2-3 linguri lapte, ½ cană unt moale.

    Amestecă untul cu un mixer până când devine cremos.

    Adaugă zahărul şi mai amestecă un timp, apoi adaugă esenţa de vanilie şi 2-3 linguri de lapte, în funcţie de consistenţa dorită.

    La final decorează brioşele.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro