Brioşe cu dovleac şi scorţişoară

Încă e vremea dovleacului, iar peste câteva zile sărbătorim şi Halloweenul. La fix pentru a pregăti aceste delicioase brioşe cu dovleac şi scorţişoară!
-
Ingrediente
1 cană piure de dovleac
½ linguriţă ghimbir mărunţit
2 ouă mari
½ linguriţă praf de copt
1 linguriţă bicarbonat de sodiu
½ linguriţă scorţişoară
1 ½ căni făină
¼ linguriţă nucşoară, măcinata
1 praf de sare
1 ½ cană zahăr
1 linguriţă extract de vanilie
½ cană unt
1/3 cană apă
Mod de preparare
Prepară întâi piureul de dovleac: rade o jumătate de dovleac şi căleşte în 2 linguri de ulei până devine moale. Mixează apoi în blender pentru o consistenţă cremoasă.
Preîncălzeşte cuptorul.
Unge o formă de brioşe.
Într-un vas mai mare, adaugă ingredientele uscate: praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, scorţişoara, ghimbirul, nucşoara.
Separat, amestecă într-un alt bol untul, zahărul (de preferat farin) şi esenţa de vanilie până se omogenizează.
Adaugă aici ouăle, treptat şi, apoi, pulpa de dovleac.
Adu ingredientele uscate şi amestecă-le în compoziţia cu dovleac: treptat, începând şi terminând cu ingredientele uscate.
Dă la cuptor pentru 20-25 de minute sau până când sunt gata.
Realizează glazura din: 1 cană zahăr pudră, 1 linguriţă extract de vanilie, 2-3 linguri lapte, ½ cană unt moale.
Amestecă untul cu un mixer până când devine cremos.
Adaugă zahărul şi mai amestecă un timp, apoi adaugă esenţa de vanilie şi 2-3 linguri de lapte, în funcţie de consistenţa dorită.
La final decorează brioşele.
