Brioşe cu nuci şi merişoare

05.11.2015 0 comentarii

Bucăţele de nuci coapte, merişoare tăiate mărunt şi suc de lămâie – ce zici de scenariul ăsta? Savurează şi tu brioşe cu nuci şi merişoare, un desert delicios!

  1. Ingrediente

    2 căni făină
    ¾ cană zahăr brun
    2 linguriţe praf de copt
    2 ouă mari
    2/3 cană suc de lămâie
    1/3 cană ulei
    1 cană merişoare, tăiate nu foarte mărunt
    1 cană nuci coapte un pic în prealabil, mărunţite

    Mod de preparare

    Combină ingredientele într-un vas mai mare: făina, zahărul brun şi praful de copt.

    Într-un alt vas, amestecă ouăle cu sucul de lămâie şi uleiul.

    Când sunt omogenizate, adaugă-le peste ingredientele uscate.

    Amestecă bine până când avem o mixtură legată, după care adaugă merişoarele şi nucile.

    Unge cu ulei sau tapetează cu hârtie de copt câteva forme de brioşe şi toarnă compoziţia până când formele sunt aproape pline.

    Dă la cuptor până devin rumenii şi trec testul băţului de chibrit.

    Scoate-le şi lasă-le să se răcească înainte de a le servi.
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro