Brownies – un desert plin de ciocolată

19.05.2010 5 comentarii
  1. rețetă trimisă de Cristian Popa

    Am o problemă: se numeşte ciocolată, cu cât mai amăruie cu atât mai bine. Aş mânca non stop dar cică nu face bine la glicemie, la motoraş şi se mai zvoneşte în urbe că şi îngraşă. Aşa că dacă mă apucă dorul de ciocolată şi se mai combină cu cheful de a amesteca în oale îmi fac acest desert. Este minunat dimineaţa lângă cafea sau seara lângă o cană de lapte cald… sau când aveţi chef.

    Ingrediente:

    • 400-500 grame unt nesărat
    • 400-500 grame ciocolată amăruie (70%-85%)
    • 500 grame zahăr brun
    • 6-7 ouă mari
    • 500 grame miez de nucă
    • 200-250 grame făină
    • Esenţă de rom, migdale, vanilie … după gust
    • 1 linguriţă de sare

    Într-un bol mai mare punem zahărul, ouăle şi esenţa şi le batem bine de tot. Apoi adăugăm făina şi linguriţa de sare şi mai tragem o tură de amestecat încât să fie bine omogenizate.

    Brownies - ouale se amesteca cu zaharul si esenta

    Mărunţim în bucăţele nuca, nu măcinăm (am mai folosit în timp migdale crude, fistic crud, vişine din vişinată, fructe confiate, separat sau combinate).

    Brownies - nucile se maruntesc fara sa fie macinate

    Rupem ciocolata şi tăiem untul în bucăţele. Le punem la foc mic să se topească amestecând ca să nu se lipească.

    Brownies - ciocolata si untul se amesteca si se incalzesc

    Adăugăm în bol nuca mărunţită şi ciocolata şi untul topite, omogenizăm bine.

    Brownies - nucile se amesteca cu ciocolata si untul

    Totul se răstoarnă într-o tavă în care am pus în prealabil hârtie de copt.

    Brownies - compozitia se da la cuptor

    Băgăm tava pentru 30-40 minute în cuptorul încins în prealabil. Periodic, cam la 15-20 minute, verificăm cu o scobitoare consistenţa interiorului, iar când nu se mai ia pe scobitoare avem prăjitura gata. Din experienţă diferenţa între una făcută cum trebuie şi una cam arsă este de maxim 5 minute.

    Se scoate tava din cuptor.

    Brownies  - cand s-a facut, se scoate tava din cuptor

    Se lasă la răcit, apoi se taie în bucăţi mai mari şi gata. Nu uitaţi de cafea sau lapte!

    Brownies  - dupa ce se raceste, se taie

    Nu durează preparatul mai mult de 20 minute, mai adăugăm coptul… insuportabil e timpul de răcire (nu îndrăznesc să intru în bucătărie că mă apucă salivatul). De păstrat preferabil în frigider; pe mine mă ţine câte o săptămână cu condiţia să nu afle prietenii că atunci dispare în cel mult 10 minute.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • vltn

    arata grozav! yum-yum:)

    20.05.2010
  • Ale(Xandra)

    They look great but they taste even better!

    20.05.2010
  • angelwawy

    I could never imagine your brownies can look that fantastic ; ) The saliva adds up in the mouth, what can be done? ; )

    20.05.2010
  • Baghera

    Arata si grozav si e si fff gustoasa.Vb. din proprie experienta.Am gustat prajitura asta facuta de domnul Nelutu si e...DELICIOASA.Ii doresc mult succes in continuare

    11.03.2011
  • Mihai Tatomir

    CINE NAIBA E NELUTU ASTA ?

    12.03.2011
Autor: ebucataria.ro