Bruschete

03.09.2008 4 comentarii
  1. Bruschetele sunt o mâncare apărută în Italia cu câteva sute de ani în urmă. În esență, înseamnă pâine prăjită, frecată cu usturoi și stropită cu ulei extravirgin de măsline. Dincolo de asta, pe bruschete se poate pune orice, de la roșii și ciuperci până la legume la grătar, prosciutto crudo sau fructe de mare. În Greve-in-Chianti, la un restaurant micuț, am găsit în meniu peste 40 de feluri de bruschete. Așadar, sunt nenumărate feluri de a le prepara. Cele de mai jos sunt cele cu care ne-am obișnuit noi, pentru că se fac rapid și sunt foarte gustoase. Pentru bruschetele acestea avem nevoie de:

    • felii de pâine (de preferat pîine pe vatră, eu n-am avut)
    • o căpățână de usturoi
    • sos de roșii
    • mozarella
    • salam chorizo
    • prosciutto crudo
    • busuioc (de preferat verde, eu n-am avut)
    • ulei extravirgin de măsline
    • sare și piper

    Cantitățile diferă în funcție de câte bruschete vrem să facem. Mai întâi, prăjim feliile de pâine, le frecăm cu un cățel de usturoi tăiat pe lungime și apoi le ungem cu câțiva stropi de ulei de măsline. (click pe poze pentru mărire)

     

     

    Apoi ungem, într-un strat foarte subțire, sosul de roșii, peste care presărăm câteva frunze de busuioc, tocate mărunt.


    Adăugăm mozarella tăiată foarte subțire (eu prefer să o dau pe răzătoare)


    Peste care  punem salamul Chorizo sau prosciutto crudo (aici putem pune orice altceva, în funcție de gusturi - eu deseori am pus creveți sau surimi)


    Le băgăm la cuptorul încins (încălzit bine dinainte) maxim 2-3 minute, până se topește mozarella. La final, arată așa:

     


    Poftă bună :)

     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Re?et? nou?

    [...] avem, la amatori, bruschete. O m

    03.09.2008
  • Messa

    Mie imi plac bruschetele fara carnaraie pe ele, numai painea prajita pe care se freaca usturoiul si pe care se adauga pasta de rosii proaspata cu ulei de masline si bucati de masline si busuioc...

    18.09.2008
  • simi

    (@Messa) Da, cam alea sunt bruschetele pe care le stiu si eu, de la o cunostinta care s-a mutat in Italia. De obicei eu pun ceva ceapa, rosii, ardei, ulei de masline si busuioc. O sa incerc si retetele astea, par gustoase.

    26.10.2008
  • Alina

    Eu le fac altfel, dupa ce ung feliile de paine cu ulei de masline si usturoi, adaud o cantintate din acest amestec : usturoi tocat fin, busuioc, oregano, rosii tocate cubulete, si un strop de ulei de masline. Dupa care bag feliile la cuptor pana painea se prajeste, si gata !

    03.01.2009
Autor: Andrei Crivăț