Bruschette

14.05.2010 17 comentarii
  1. Rețeta de astăzi se încadrează în seria de rețete scurte. E gata în 10 minute și este foarte sățioasă. Am ales o formă de bruschette ce nu se întâlnește în bucătăria italiană. Sper să nu mă acuzați și să încercați măcar această variantă.

    Ingrediente

    • O roșie
    • 4 felii de pâine
    • Busuioc, pătrunjel
    • 1 cățel de usturoi
    • O lingură de ulei de măsline extravirgin
    • Câteva felii de cașcaval afumat


    Am avut o pâine neagră cu semințe și fâșii de morcov în ea. Am stropit-o cu ulei de măsline și am băgat-o la cuptor pentru 5 minute.

    Bruschette - paine se stropeste cu ulei si se baga la cuptor

    Roșia am tăiat-o cubulețe și am amestecat-o cu busuioc și pătrunjel. Dacă nu aveți plante proaspete, verzi puteți folosi uscate, eu așa am făcut.

    Bruschette - rosiile se amesteca cu busuioc

    Am ales un cașcaval afumat pentru aroma deosebită. Dacă nu vă place, puteți folosi cașcaval simplu sau mozzarela.

    Bruschette - cascavalul se taie felii

    După ce s-a prăjit pâinea, am frecat-o bine de tot cu cățelul de usturoi. Pe fiecare felie am pus câte o lingură de roșie și două feliuțe de cașcaval.

    Bruschette - rosiile si cascavalul se pun peste paine

    Încă 5 minute la cuptor și gata soiul meu de bruschette. Vă recomand. Poftă bună.

    Bruschette

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • ivona

    Asa da! Mai vii pe-acasa! Ca numai carne, carne, carne...Eu sunt vedi de vreo 4 ani si iti spun ca vegetarienii nu au viata usoara intr-o tara carnivora ca a noastra. Esti intrebat daca esti bolnav, sectant, debutant,mutant etc...E doar o alegere, la fel ca oricare alta...Alegi sa fumezi sau nu. Sa bei sau nu. Sa...sau nu :)

    14.05.2010
  • andrei crivat

    Ivona, esti vegetariana ? Da' esti bolnava sau ceva ? :)) Glumesc. Daca intri la retete, o sa vezi ca avem o rubrica speciala pentru vegetarieni, aici - http://www.ebucataria.ro/retete/vegetariene

    14.05.2010
  • fatduck

    bine ca recomandarea de bauturi e vegetariana. la bruschetele astea ai nevoie de ceva aromat si latin - asa ca nu zic un whisky de speyside floral (glenfiddich e la indemina), ci indraznesc cu o tequila. nu de alea care dau farmec petrecerilor studentesti americane din filme, ci una nobila, un Patron Silver, ca suntem in criza si nu aruncam banii pe raritati ca Gran Patron Burdeos

    14.05.2010
  • Stefan

    Hmm.. tot mai bine e cu carnita:)

    15.05.2010
  • Alexandra

    Am f?cut ?i eu! Delicios :) Am mai ad?ugat ?i ni?te ceap? verde cu ?unc? t?iat? cubule?e f mici pe l

    15.05.2010
  • flor

    arata senzational am sa fac si eu. multumesc frumos pentru reteta. cautam o reteta de ciorba de burta si am dat de bruschetele acestea. senzational arata si dietetice miam miam

    16.05.2010
  • lilisor

    Bruschettele sunt delicioase, eu fac mereu la micul dejun si pun telemea sau branza de burduf cand n-am cascaval. Sunt satioase si usoare, perfecte pentru masa de dimineata :)

    17.05.2010
  • O pofticioasa

    Incerc sambata. Incercarea moarte n-are.

    18.05.2010
  • Andrei

    Am facut si eu astazi - n-am avut patrunjel si am pus oregano, pe langa busuioc, nu am avut cascaval si am pus o telemea de oaie mai moale asa, n-am avut paine smechera am pus franzela alba. A iesit super la gust, oricum, si foarte satioase, din 4 felii si o cana de ceai m-a saturat (ceea ce e foarte putin in obiceiurile mele alimentare :) ) multumesc pentru reteta!

    24.05.2010
  • ionela

    am facut si eu astazi, a iesi super, repede si gustoasa,merita incercata, multumesc pentru reteta

    01.06.2010
  • Flavius si Nelutu

    Am facut si noi vreo cateva "seturi" de bruschette. Sunt foarte bune! Recomandam!

    21.09.2010
  • Silvia

    Aseara am pregatit si eu acest tip de bruschette. Le-au devorat sotul si copilul.

    08.10.2010
  • adry

    De ce crezi ca bruschetta ta nu se face in Italia? In afara de painea speciala pe care ai folosit-o (in Italia nu prea se gaseste paine cu seminte mai ales in sud, spre disperarea mea!)in rest cam asa fac si eu tot rosii, branza afumata,.....etc!Gasesc ca e super!!!!!

    19.10.2010
  • Mircea

    Oai! Am incercat si eu! Super mi-a iesit, doar ca am facut putin diferit. Aici am scris cum am facut http://lenesu.info/2010/11/01/bruschette/ si e poza la cum au iesit.

    01.11.2010
  • Cristi

    Mi-a lasat gura apa :)

    26.01.2011
  • bianca teodorescu

    Preferatele mele sunt: Bruschette.

    31.03.2011
  • Diana

    Cu ce se poate inlocui uleiul de masline. Va rog sa imi rasp

    05.05.2012
Autor: Bogdan Beșliu