Budincă de pâine

09.11.2010 9 comentarii
  1. Eu în copilărie eram tare fericit când făcea mama budincă de pâine. Era așa... bună, și avea miros de "acasă". N-am mai mâncat de vreo 16 ani. Și mai din melancolie, mai de poftă, am făcut. Nu chiar așa cum era cea de-acasă. Dar a ieșit suficient de bună încât să mânânc, singur, jumătate din ea, înainte să se răcească de tot :)

    Ingrediente

    • 12-14 felii de pâine, fără coajă
    • 250 ml lapte
    • 2 ouă
    • 100 ml smântână
    • 150 g telemea de oaie
    • 150 g cașcaval
    • 1 cârnat afumat și uscat (ăsta e opțional și poate fi înlocuit cu bacon sau altceva)
    • 2 linguri de mărar tocat (din păcate, am avut doar uscat)

    Rețetă

    Mai întâi, am bătut laptele cu un ou.

    Budinca de paine - laptele se amesteca cu ou

    Apoi am înmuiat pâinea în laptele cu ou și am pus un prim strat într-un vas termorezistent, bine uns cu unt

    Budinca de paine - feliile de paine se inmoaie in lapte batut cu ou

    Am dat telemeaua pe răzătoare, am amestecat-o cu 1 lingură de mărar.

    Budinca de paine - telemeaua de oaie se da pe razatoare si se amesteca cu marar

    Apoi am pus-o peste primul strat de pâine. Peste telemea am pus felii de cârnat bine afumat și destul de uscat

    Budinca de paine - telemeaua de oaie se presara peste feliile de paine apoi se acopera cu carnat afumat

    Am pus apoi un nou strat de felii de pâine înmuiate în lapte cu ou. Peste el, am pus jumătate din cașcaval (ras) și încă un strat de felii de cârnat.

    Budinca de paine - se pune un nou strat de paine, un strat de cascaval ras si un strat de felii de carnat

    Am pus un ultim strat de felii de pâine îmbibate cu lapte. Peste acest strat am pus smântâna bătută cu un ou și amestecată cu restul de mărar. Deasupra am presărat restul de cașcaval ras și am dat vasul la cuptorul încins dinainte, la foc mediu. După vreo 20 de minute, era gata și l-am scos.

    Budinca de paine - se adauga un strat de smantana amestecata cu marar si cu ou si se da la cuptor

    Am așteptat să se desumfle, să se răcească, după care am tăiat budinca.

    Budinca de paine - se lasa 20 de minute la cuptor, apoi se scoate si se lasa sa se raceasca

    Am presărat niște fulgi de ardei iute, pentru picanterie :) Foarte gustoastă, foarte sățioasă, poftă bună!

    Budinca de paine - budinca de paine se taie felii

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Casandra

    Doamne deci salivez. Acuma deabea astept sa se termine programul sa merg acasa sa gatesc

    09.11.2010
  • cristina

    bun, bun! like!

    09.11.2010
  • MamiStie

    Dap! Delicios! Cred ca este o bomba calorica...dar o viata avem, nu? :))

    10.11.2010
  • Goddess

    Deci da, abia a?tept s? plec de la job, s? ajung acas? ?i s? fac bun?ciunea asta :))

    11.11.2010
  • Diana

    De unde pot sa iau fulgi de ardei iute? (Cluj)

    12.11.2010
  • andrei crivat

    Diana, gasesti (cred) in Carrefour sau Cora. Poate si in Auchan. Dar probabil ca nu se numesc "fulgi de ardei iute", ci chili sau ceva asemanator. In esenta, sunt ardei iuti foarte uscati si maruntiti

    12.11.2010
  • soAcra

    eu in copilarie mancam acelasi lucru dar dulce cunoaste cineva reteta?

    20.11.2010
  • Liana

    Este exact pe gustul meu: delicios!

    30.11.2010
  • OLEA

    FOARTE SUPER BUCATE..

    16.10.2011
Autor: Andrei Crivăț