Bulete cu bacon

Un aperitiv sofisticat, dar uşor de făcut sau pur şi simplu nişte gustări delicioase, prepară şi tu bulete cu bacon! Vor fi de efect la orice petrecere!
-
Ingrediente
6-7 cartofi mălăioşi
Un pic de brânză
Un pic de caşcaval
2 ouă bătute bine
2 linguriţe pesmet
Sare, piper
Boia de ardei dulce
1 ou
Feliuţe de bacon
Mod de preparare
Ia 6-7 cartofi mălăioşi, nu roze şi fierbe-i în coajă, în apă cu puţină sare, aproximativ 20 de minute.
Scoate-i, răceşte-i un pic, curăţă-i de coajă şi pasează-i foarte bine.
Separat, rade brânză şi amestecă cu caşcaval ras, 2 ouă bătute bine şi 2 linguriţe pesmet.
Adaugă tot aici cartofii şi amestecă până când totul devine o pastă omogenă. Asezonează cu sare, piper şi boia de ardei dulce.
Din acest aluat formează biluţe. Mai dă-le printr-un ou bătut şi aşază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Deasupra fiecărei biluţe astfel formate, înfige câte o scobitoare cu 2 feliuţe de bacon.
Dă la cuptor circa 20 de minute, până se rumenesc uşor.
