Bulete de cartofi cu cașcaval

23.05.2018 6 comentarii

M-am tot gândit ieri - să fac niște bulete de cașcaval, să fac niște crochete de de cartofi ? Dileme, dileme. Am ales calea de mijloc. Și pentru că sunt un păcătos absolut, am pus lângă bulete și niște bacon prăjit (fără ulei). Nu e sănătos, desigur, dar e gustos.

  1. M-am tot gândit ieri - să fac niște bulete de cașcaval, să fac niște crochete de de cartofi ?  Dileme, dileme. Am ales calea de mijloc. Și pentru că sunt un păcătos absolut, am pus lângă bulete și niște bacon prăjit (fără ulei). Nu e sănătos, desigur, dar e gustos.

    Ingrediente

    • 10-12 cartofi mici (sau 6 medii, sau vreo 3 din ăia foarte mari)
    • 100 g cașcaval
    • 1 ou
    • 2 linguri de făină
    • 3 linguri de pesmet
    • 2 linguri de parmezan ras
    • 2 lingurițe de boia iute (opțional)
    • 1 linguriță de chimen (opțional)
    • 3-4 boabe de piper
    • unt, cât o nucă
    • 1 felie de bacon (opțional)
    • ulei (mult, pentru prăjit)

    Rețetă

    Am tăiat cartofii bucățele și i-am fiert, ca pentru piure.

     Bulete de cartofi cu cascaval - cartofii se fierb

    Cât au fiert, am amestecat pesmetul cu parmezanul

     Bulete de cartofi cu cascaval - pesmetul se amesteca cu parmezan

    Am bătut oul și l-am amestecat cu o linguriță de boia.

     Bulete de cartofi cu cascaval - oul se bate cu boia

    Când cartofii au fost gata, i-am făcut piure. Peste ei am pus o lingură de făină, chimenul și piperul măcinat, o linguriță de boia iute, untul și cașcavalul ras.

     Bulete de cartofi cu cascaval - peste cartofi se pun cascavalul, untul, chimenul, piperul, boiaua si faina

    Le-am amestecat bine, s-a făcut o pastă omogenă.

     Bulete de cartofi cu cascaval - cartofii se amesteca cu chimen, piper, boia, faina, unt, cascaval

    După ce s-a răcit, am făcut biluțe din pasta asta, pe care le-am dat prin făină, ou cu boia și pesmet cu parmezan.

     Bulete de cartofi cu cascaval - se formeaza bulete care se dau prin faina, ou, pesmet cu parmezan

    Le-am prăjit în mult ulei, încins bine. Atenție, că dacă le prăjiți prea mult se sparg - nu că mi s-ar fi întamplat mie, nu, am văzut într-un film :)

     Bulete de cartofi cu cascaval - buletele se prajesc in baie de ulei

    Le-am scos pe niște șervețele, să absoarbă uleiul. Printre ele am pus baconul, tăiat așchii și prăjit într-o tigaie anti aderentă, fără nici un fel de ulei. Peste el am presărat puțin cașcaval.

     Bulete de cartofi cu cascaval

    Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • EPA Systems

    Dragilor, ma omorati cu zile cu retetele astea ! Fiind o persoana gurmanda, nici nu apuc sa dau click bine pe site si deja imi ploua in gura ! :)) :))

    29.03.2011
  • cretu-teles

    Andrei, tocmai m-am lasat de o cura pe care o tineam de o luna si am gustat "buletele". Sunt fantastice!

    31.03.2011
  • elena

    yammy

    31.03.2011
  • Paul Cristian Geletu

    Foarte interesanta si gustoasa reteta.

    04.04.2011
  • adizzy

    cred ca stiu ce fac maine de mancare :D

    06.04.2011
  • yeu

    ca sa nu se sparga pui un ou si-n compozitie !

    13.01.2012
Autor: Andrei Crivăț