Bulete de cartofi cu cașcaval

M-am tot gândit ieri - să fac niște bulete de cașcaval, să fac niște crochete de de cartofi ? Dileme, dileme. Am ales calea de mijloc. Și pentru că sunt un păcătos absolut, am pus lângă bulete și niște bacon prăjit (fără ulei). Nu e sănătos, desigur, dar e gustos.
-
M-am tot gândit ieri - să fac niște bulete de cașcaval, să fac niște crochete de de cartofi ? Dileme, dileme. Am ales calea de mijloc. Și pentru că sunt un păcătos absolut, am pus lângă bulete și niște bacon prăjit (fără ulei). Nu e sănătos, desigur, dar e gustos.
Ingrediente
- 10-12 cartofi mici (sau 6 medii, sau vreo 3 din ăia foarte mari)
- 100 g cașcaval
- 1 ou
- 2 linguri de făină
- 3 linguri de pesmet
- 2 linguri de parmezan ras
- 2 lingurițe de boia iute (opțional)
- 1 linguriță de chimen (opțional)
- 3-4 boabe de piper
- unt, cât o nucă
- 1 felie de bacon (opțional)
- ulei (mult, pentru prăjit)
Rețetă
Am tăiat cartofii bucățele și i-am fiert, ca pentru piure.
Cât au fiert, am amestecat pesmetul cu parmezanul
Am bătut oul și l-am amestecat cu o linguriță de boia.
Când cartofii au fost gata, i-am făcut piure. Peste ei am pus o lingură de făină, chimenul și piperul măcinat, o linguriță de boia iute, untul și cașcavalul ras.
Le-am amestecat bine, s-a făcut o pastă omogenă.
După ce s-a răcit, am făcut biluțe din pasta asta, pe care le-am dat prin făină, ou cu boia și pesmet cu parmezan.
Le-am prăjit în mult ulei, încins bine. Atenție, că dacă le prăjiți prea mult se sparg - nu că mi s-ar fi întamplat mie, nu, am văzut într-un film :)
Le-am scos pe niște șervețele, să absoarbă uleiul. Printre ele am pus baconul, tăiat așchii și prăjit într-o tigaie anti aderentă, fără nici un fel de ulei. Peste el am presărat puțin cașcaval.
Poftă bună :)

Dragilor, ma omorati cu zile cu retetele astea ! Fiind o persoana gurmanda, nici nu apuc sa dau click bine pe site si deja imi ploua in gura ! :)) :))
Andrei, tocmai m-am lasat de o cura pe care o tineam de o luna si am gustat "buletele". Sunt fantastice!
yammy
Foarte interesanta si gustoasa reteta.
cred ca stiu ce fac maine de mancare :D
ca sa nu se sparga pui un ou si-n compozitie !