Burger cu chiftea din carne de porc

19.11.2016 0 comentarii

Orice am face, tot ne e poftă, din când în când, de fast food, aşa că de ce să nu trişăm şi să preparăm acasă un delicios burger cu chiftea din carne de porc?

  1. Ingrediente

    1 chiflă cu seminţe de susan
    2-3 căţei de usturoi
    ulei de măsline
    salată verde
    muştar
    ketchup
    1 roşie
    Pentru chifteluţe (pentru mai multe)
    300 g carne de porc tocată
    1 căpăţână de usturoi pisat
    1 linguriţă griş
    2-3 linguriţe cartof crud, ras pe răzătoarea mică
    2-3 linguriţe morcov crud, ras pe răzătoarea mică
    ½ - 1 legătură pătrunjel tocat mărunt
    mărar (opţional)
    sare, piper
    făină
    aproximativ 50 ml ulei

    Mod de preparare

    Prepară întâi chifteluţele: ia aproximativ 300 g carne de porc tocată (poţi folosi orice tip de carne îţi place) şi amestecă cu 1 căpăţână de usturoi pisat, 1 linguriţă griş, sare, piper, 2-3 linguriţe de cartof crud, ras şi 2-3 linguriţe de morcov crud, ras, ambele date pe răzătoarea mică.

    Atenţie, înainte de a se încorpora cartoful, acesta se stoarce de zeamă.

    Se mai adaugă şi pătrunjel şi mărar tocat mărunt.

    Amestecă foarte bine, formează chifteluţele, dă-le prin făină, bate-le pentru a-şi lăsa surplusul de făină şi prepară-le într-o cratiţă cu ulei încins.

    Prăjeşte-le şi pe o parte, şi pe cealaltă, după care lasă-le pe un prosop absorbant, să se scurgă surplusul de grăsime.

    Apoi, taie o chiflă în jumătate, unge cu puţin usturoi tocat mărunt şi ulei de măsline, aşază apoi salata verde, câte o chifteluţă, adaugă muştar, ketchup sau suc de roşii cu sare şi piper şi o felie de roşie.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro