Burger cu chiftea din carne de porc

Orice am face, tot ne e poftă, din când în când, de fast food, aşa că de ce să nu trişăm şi să preparăm acasă un delicios burger cu chiftea din carne de porc?
-
Ingrediente
1 chiflă cu seminţe de susan
2-3 căţei de usturoi
ulei de măsline
salată verde
muştar
ketchup
1 roşie
Pentru chifteluţe (pentru mai multe)
300 g carne de porc tocată
1 căpăţână de usturoi pisat
1 linguriţă griş
2-3 linguriţe cartof crud, ras pe răzătoarea mică
2-3 linguriţe morcov crud, ras pe răzătoarea mică
½ - 1 legătură pătrunjel tocat mărunt
mărar (opţional)
sare, piper
făină
aproximativ 50 ml ulei
Mod de preparare
Prepară întâi chifteluţele: ia aproximativ 300 g carne de porc tocată (poţi folosi orice tip de carne îţi place) şi amestecă cu 1 căpăţână de usturoi pisat, 1 linguriţă griş, sare, piper, 2-3 linguriţe de cartof crud, ras şi 2-3 linguriţe de morcov crud, ras, ambele date pe răzătoarea mică.
Atenţie, înainte de a se încorpora cartoful, acesta se stoarce de zeamă.
Se mai adaugă şi pătrunjel şi mărar tocat mărunt.
Amestecă foarte bine, formează chifteluţele, dă-le prin făină, bate-le pentru a-şi lăsa surplusul de făină şi prepară-le într-o cratiţă cu ulei încins.
Prăjeşte-le şi pe o parte, şi pe cealaltă, după care lasă-le pe un prosop absorbant, să se scurgă surplusul de grăsime.
Apoi, taie o chiflă în jumătate, unge cu puţin usturoi tocat mărunt şi ulei de măsline, aşază apoi salata verde, câte o chifteluţă, adaugă muştar, ketchup sau suc de roşii cu sare şi piper şi o felie de roşie.
