Campionatul Internațional de Gătit 2
-
Ieri (sâmbătă, 13 septembrie) s-a desfășurat secțiunea "grătar, ceaun, plită, creație", la care am concurat și noi. Întrucât regulamentul nu permitea echipe mai mari de 3 persoane, ne-am împărțit în 2 echipe: echipa "Revista de vânătoare", formată din Marcel Farcaș, Zoltan Kovacs și Cătălin Condurache și echipa "Ebucataria.ro" formată din Andrei Crivăț și Oana Călugăr. Am pregătit un meniu complementar - "Ebucataria.ro" a pregătit aperitivul cald și desertul, iar "Revista de Vânătoare" a pregătit aperitivul rece și felul principal, iar la jurizare am prezentat în tandem. Ce am pregătit noi:
- aperitiv rece: pate de rață sălbatică
- aperitiv cald: plăcinte moțești cu brânză sărată, coapte pe lespede
- fel principal: pastramă de mistreț și căprior, cu tocăniță de ciuperci, mămăligă și murături
- desert: plăcinte moțești cu brânză dulce și stafide, coapte pe piatră
- entry: o palincă de Zalău, veche de 28 de ani
- pentru pate de rață sălbatică: un Rose de Nachbil din 2007
- pentru plăcintele cu brânză sărată: un Chardonnay Sole de Recaș, din 2007
- pentru pastrama de vânat cu tocăniță de ciuperci: un Shiraz de Beltiug din 2004
- pentru desert: un Muscat Ottonel de Miniș din 2007
.