Cârnați cu varză

23.02.2010 3 comentarii
  1. Azi m-am trezit cu gândul la o brună. Nu o să-i dau numele, încerc să rămân un gentleman, mai ales că gândul era plin de pofte. Apoi m-am gândit la un fel de mâncare cu care aș putea să o impresionez pe bruna la care-mi era mintea. Înr-o clipă a apărut răspunsul: Oktoberfest! Și s-a făcut mâncarea de mai jos, lipită la urmă de o bere brună și bună. Iată:

    Ingrediente

    • 500 g cârnați
    • 1 varză mică
    • 300 g varză murată
    • 150 ml vin alb
    • 1 foaie dafin
    • opțional cimbru, pătrunjel

    Pentru mâncarea asta e nevoie, de bună seamă, de cârnați. Proaspeți, nu uscați.


    Mai e nevoie și de varză. Am ales una mică și creață (băieți, terminați cu prostiile).


    Povestea cere și puțină varză murată. Nu-i obligatorie, dar se potrivește atât de bine încât e păcat să nu o folosiți.


    Pentru a ajunge din punctul A în punctul T (de la terminus, firește), am început prin a pune cârnații înțepați (să nu explodeze) în tigaia cu apă.


    După ce s-au făcut aproape de tot, am adăugat un gât de vin alb, sec și bun. Apoi am pus capacul pentru cinci minute.


    Între timp am tocat varza crudă.


    Odată trecute cele cinci minute, am luat capacul, am scos cârnații pe o fafurie și am pus în locul lor varza, o foaie de dafin, un cățel de usturoi zdrobit și două rămurele de cimbru. Nu sare, nu piper.


    Am ținut trei minute varza pe foc, am adăugat cârnații tăiați în bucăți și am mai amestecat puțin în tigaie.


    Asta a fost tot.



    Poftă bună.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Pitikuljenika

    Coane Adi..... Nu stiu sigur cum e treaba cu bruna sau daca era cazul unei blonda...insa arata super.... Si vorba cantului....gand la gand cu bucurie....eu tocmai ce am prestat saptamana trecuta aceeasi reteta dar cum bine stii in stilul meu .... :) Una peste alta...daca saptamana trecuta nu am avut bruna de care vorbeai tu, azi ma duc sa o caut neparat.... :)

    23.02.2010
  • Adi Hadean

    Jenik?, dup? cum se tot verific?, min?ile mari g

    23.02.2010
  • Redeul

    Carnatii cu brunete ;) combinatia ideala ...

    25.02.2010
Autor: ebucataria.ro