Cârnaţi de casă

Ţi-e mai comod să cumperi cârnaţi din comerţ? Citeşte reţeta asta şi te vei convinge că e mai practic şi mai sănătos să îţi prepari proprii cârnaţi de casă.
-
Ingrediente
3 kg carne de porc tocată (sau 2 kg carne de porc şi 1 kg carne de vită)
5 maţe de porc
1-2 căpăţâni de usturoi
1 lingură sau după gust boia de ardei usturat
1 linguriţă cimbru praf
1 linguriţă piper
1 linguriţă sare
Mod de preparare
Carnea se amestecă cu toate ingredientele până avem o pastă omogenă. Adăugăm şi o lingură de apă rece. Aceasta are rolul de a lega mai bine cârnaţii şi a evita crăparea lor în timpul prăjirii.
Se umplu cei 5 cârnaţi cu maşina de tocat şi dispozitivul special pentru cârnaţi.
Cârnaţii se pun la aerisit afară sau la frigider timp de 1-2 zile. Se pot prepara şi imediat, dar sunt mai gustoşi dacă îi lăsăm să se usuce câteva zile.
După, când vrei să îi prepari, încinge ulei într-o tigaie, pune cârnaţii, acoperă câteva minute, întoarce-i şi apoi pune o ceaşcă de apă rece peste să nu crape.
Lasă până se epuizează apa şi sunt făcuţi.
