Cartofi copţi, cu cimbru şi rozmarin

26.07.2018 0 comentarii

De post, simpli şi delicioşi! Prepară şi tu aceşti cartofi copţi, cu cimbru şi rozmarin în zilele în care vrei ceva gustos şi consistent, dar fără carne!

  1. Ingrediente

    10 cartofi
    2 linguriţe ulei de măsline
    Sare, piper
    Cimbru, rozmarin
    4 căţei de usturoi
    1 vârf de cuţit de sare
    1 linguriţă ulei de măsline
    1 ceşcuţă de apă
    Roşii
    Pătrunjel
    Zeamă de lămâie

    Mod de preparare

    Ia 10 cartofi şi fierbe-in coajă, în apă cu puţină sare.

    Lasă-i cam 20 de minute, după care scoate-i, curăţă-i de coajă cât sunt calzi.

    Taie-i pe jumătate şi pune-i într-un castron.

    Amestecă-i cu 2 linguriţe de ulei de măsline, sare, piper, cimbru şi rozmarin.

    Dă-i la cuptor, într-o tavă unsă cu puţin ulei sau tapetată cu hârtie de copt.

    Când au prins o crustă frumoasă, scoate-i şi, dacă mai e nevoie, mai sărează-i un pic.

    Prepară mujudeiul de usturoi astfel: pisează 4 căţei de usturoi, amestecându-i cu un vârf de cuţit sare şi 1 linguriţă ulei de măsline.

    Pentru a-l mai dilua, adaugă aici o ceşcuţă de apă.

    Presară peste cartofi pătrunjel tocat mărunt şi savurează-i cu mujdei şi o salată din roşii, pătrunjel şi zeamă de lămâie.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro