Cartofi copţi, cu cimbru şi rozmarin
De post, simpli şi delicioşi! Prepară şi tu aceşti cartofi copţi, cu cimbru şi rozmarin în zilele în care vrei ceva gustos şi consistent, dar fără carne!
-
Ingrediente
10 cartofi
2 linguriţe ulei de măsline
Sare, piper
Cimbru, rozmarin
4 căţei de usturoi
1 vârf de cuţit de sare
1 linguriţă ulei de măsline
1 ceşcuţă de apă
Roşii
Pătrunjel
Zeamă de lămâie
Mod de preparare
Ia 10 cartofi şi fierbe-in coajă, în apă cu puţină sare.
Lasă-i cam 20 de minute, după care scoate-i, curăţă-i de coajă cât sunt calzi.
Taie-i pe jumătate şi pune-i într-un castron.
Amestecă-i cu 2 linguriţe de ulei de măsline, sare, piper, cimbru şi rozmarin.
Dă-i la cuptor, într-o tavă unsă cu puţin ulei sau tapetată cu hârtie de copt.
Când au prins o crustă frumoasă, scoate-i şi, dacă mai e nevoie, mai sărează-i un pic.
Prepară mujudeiul de usturoi astfel: pisează 4 căţei de usturoi, amestecându-i cu un vârf de cuţit sare şi 1 linguriţă ulei de măsline.
Pentru a-l mai dilua, adaugă aici o ceşcuţă de apă.
Presară peste cartofi pătrunjel tocat mărunt şi savurează-i cu mujdei şi o salată din roşii, pătrunjel şi zeamă de lămâie.