Cartofi copţi cu sos de iaurt

Ce poate fi mai gustos decât aceşti cartofi copţi cu sos de iaurt? Citeşte mai jos reţeta: nepretenţioasă, rapidă, simplu de făcut şi simplu de savurat!
-
Ingrediente
5 cartofi
Sare, piper
Ulei de măsline
5 căţei de usturoi
1 borcan mic de smântână sau iaurt (125-150 mg)
Ceapă verde
Pătrunjel (opţional)
Mod de preparare
Ia 5 cartofi, spală-i, lasă-i să se usuce, taie-i pe jumătate, pe lungime, unge-i cu un pic de ulei de măsline şi bagă-i la cuptor, în folie de aluminiu.
După 30 de minute, desfă folia şi mai lasă-i 10 minute astfel, în cuptor, pentru a se rumeni frumos.
După, realizează un sos din 5 căţei de usturoi pisaţi foarte bine, amestecaţi cu 1 borcan mic de smântână sau iaurt şi ceapă verde tocată mărunt.
Sărează şi piperează cartofii, dacă mai este nevoie, şi adaugă peste ei acest sos.
Deasupra mai presară ceapă verde tocată mărunt sau puţin pătrunjel.
